Τα ζυμαρικά ως γνωστόν μπορούν να συνδυαστούν με ένα σωρό υλικά, και να μας δώσουν πολύ νόστιμες προτάσεις.
Μια τέτοια πρόταση είναι η σημερινή συνταγή μας!
Ένα φαγάκι που θα στολίσει εντυπωσιακά το τραπέζι σας, τόσο το καθημερινό όσο και ένα πιο επίσημο.
Μπορείτε να το σερβίρετε ως συνοδευτικό, ως ορεκτικό, αλλά και ως κυρίως πιάτο ακόμη.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε:
500 γρ. τορτελίνια με 5 τυριά
220 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, ένταμ, γραβιέρα)
10 λουκανικάκια Φραγκφούρτης ή 8 φέτες μπέικον
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
10 κουταλιές σούπας αλεύρι
3 κρόκους αυγών
¼ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους των αυγών και τα ζεσταίνουμε λίγο σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και λίγο αλάτι.
Σε μιαν άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα του ζεστού γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς με ένα σύρμα.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για λίγο.
Κόβουμε τα αλλαντικά (όποια χρησιμοποιήσουμε) σε μικρότερα κομμάτια.
Αναμειγνύουμε τα τορτελίνια με την μπεσαμέλ, τα τυριά και τα αλλαντικά, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά, με απαλές και προσεκτικές κινήσεις.
Λαδώνουμε καλά μια κουμπωτή φόρμα και αδειάζουμε στο εσωτερικό της όλα τα υλικά, απλώνοντας τα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Αφού ψηθεί, ΔΕΝ ανοίγουμε σε καμία περίπτωση τη φόρμα!!! Αφήνουμε το φαγητό για 2 ώρες περίπου να κρυώσει καλά.
Κατόπιν σύρουμε ένα μαχαίρι περιμετρικά, ανάμεσα στο φαγητό και τα τοιχώματα της φόρμας, ώστε να αποκολληθούν εύκολα τα τορτελίνια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το δαχτυλίδι και μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Καλή επιτυχία!!!
Mε πολύ μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε και το πρώτο μας βιντεάκι!
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλά άλλα ακόμη!
Ωχ αμάν! Τί εντυπωσιακή τορτελινό-τουρτα είναι αυτή; Ουαου! Να την βγάλω σε τραπέζι και να τους αφήσω όλους ξερούς! Πραγματικά υπέροχη Ελένη μου!
ReplyDeleteΌσο για τη γεύση... Τί άλλο να ζητήσω; Όλα τα αγαπημένα μου υλικά έχει μέσα! Γεια στα χέρια σου και τη φαντασία σου!
Πολλά πολλά φιλιά! Να έχεις μια όμορφη μέρα!
Καλημέρα!
ReplyDeleteΜία αποριούλα.....Το αφήνεις να κρυώσει εντελώς αν κατάλαβα καλά για να το βγάλεις από τη φόρμα. Οπότε χρειάζεται ξανά ζέσταμα για να το φας??? Δε νομίζω να τρώγεται κρύο...
Καλημέρα Sel μου, χαίρομαι που σου αρέσει!Εντυπωσιάζει πάρααα πολύ, φτιάξτο!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια!!!
Maria pl., καλημέρα!Το αφήνεις να κρυώσει γιατί αλλιώς διαλύεται, δε το ξαναζεσταίνεις γιατί χαλάει η όψη του. Προτείνω να σερβίρεται την ίδια μέρα. Ακόμη και κρύο είναι καταπληκτικό. Αν θέλεις να είναι ζεστό ή να το ξαναζεστάνεις φτιάξτο σε κάποιο άλλο σκεύος, όπως πυρέξ.
ReplyDeleteΕλπίζω να σου έλυσα την απορία!!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Τρελαίνομαι για κάτι τέτοια! Μπορώ να το βάλω με την πιατέλα του στο φούρνο για λίγο, για να πάρει λίγη ζεστή θερμοκρασία πριν σερβίρω, ε;
ReplyDeleteΚαταπληκτική πρόταση, Ελένη! Σερβιρισμένο σε μπουφέ ή τραπέζι, θα εντυπωσιάσει για την εμφάνιση και θα κερδίσει για την νοστιμιά του! Από τα πιάτα με γεμιστά ζυμαρικά, που μου αρέσουν πολύ! θα το δοκιμάσουμε σύντομα.
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
Καλημέρα Βέρα μου, δε θέλει να το ζεστάνεις πολύ, θέλει πολύ προσοχή γιατί λιώνει το τυρί και υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί η όψη του, εγώ το σερβίρισα έτσι γιατί φοφήθηκα μη μου χαλάσει, δοκίμασέ το αν θέλεις!Περιμένω εντυπώσεις!Καλή επιτυχία, φιλιά!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Ειρηνη μου πραγματικά εντυπωσιάζει, όταν το σερβίρισα όλοι ενθουσιάστηκαν όπως και γω!Τα γεμιστά ζυμαρικά τα λατρεύω επίσης!Καλή επιτυχία!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Φανταστικό!Τρελαίνομαι για τορτελίνια!
ReplyDeleteΧαίρομαι που σου άρεσε Αχτίδα μου!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!!!
Τέλειο!
ReplyDeleteΚαταπληκτικό!
Θα το κάνω στην επόμενη συγκέντρωση φίλων!
Φιλιά
Κι όλοι θα αναρωτιούνται πόσο δύσκολα γίνεται χι χι χι
Νοτούλα μου δίκιο έχεις, ενώ φαίνεται δύσκολο στη πραγματικότητα είναι πανεύκολο. Καλή επιτυχία σου εύχομαι και περιμένω εντυπώσεις!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!!!
Από το πρωί που το είδα στο facebook, τώρα κατάφερα να περάσω!
ReplyDeleteΠωπω! Ελενάκι μου!
'Γεια στα χεράκια σου, κούκλα μου!
Φαίνεται... Αχ,... Τέλειο!!!
Φιλάκια πολλά-πολλά!
Καλά...Ελενάκι,χτύπησες φλέβα χρυσού...Ούτε ένας,μα ένας,δεν μπορεί να πει όχι σε τέτοιο πιάτο ή μάλλον φόρμα,γιατί ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό...!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρες και φιλιά σε όλες σας...-:))
Εντυπωσιακό!!
ReplyDeleteΕυχαριστούμε Ελένη
Τρελαίνομαι γιά τορτελίνια Ελένη μου!!Πολύ όμορφη η συνταγή σου!!!Ιδανική καί γιά μπουφέ!!!Καλό μεσημέρι!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΕντάξει δεν παίζει να μείνει κομμάτι για δεύτερη μέρα από αυτό το γλύκισμα!!
ReplyDeleteΣε μπουφέ θα γίνεται σφαγή νομίζω :)
Υπέροχη πρόταση και πολύ ωραία παρουσίαση!
Σε φιλώ!
Ωχ τι πράμα είναι αυτό είπα κι εγώ πριν ακόμα διαβάσω και μελετήσω τη συνταγή γλυκό μου Ελενάκι!!ειλικρινά δεν υπάρχει αυτό!!μας αποτέλειωσες τώρα..όχι απλά καταγράφεται αλλά μπαίνει και σε Christmas List!!να είσαι καλά γλυκούλα μου!!φιλάκια άπειρα!!
ReplyDeleteΠοίημα!!! και μέσα και έξω !!!!!
ReplyDeleteτρεχω να προλάβω την μεριδούλα μου γιατί βλέπω να μη μένει τίποτις !!!!!!!!!! χιχιχι!!!
καλό απόγευμα Λενάκι μου !!!
Ενδιαφέρων συνταγή,ειδικά για τραπεζώματα!!!!
ReplyDeleteεχω παρει τη σφουγγαρίστρα και μαζευω τα σάλια μου!!! τι υπεροχη τουρτα ειναι αυτην! σαν φαν του αλμυρου κανω περα τις γλυκες τουρτες και μου φαίνεται οτι στα γενεθλαι μου θα σβήσω την τορτελινοτουρτα! υπεροχη και εντυπωσιακη οτι πρεπει για μπουφε
ReplyDeleteΤι να πώ τώρα εγω γι αυτό το υπέροχο φαγητό με την καταπληκτική παρουσίαση!!!!!!! Οτι και να πω λίγο θα είναι!!!!!
ReplyDeleteΣυγχαρητήρια Ελενάκι μου!!!!!!!!!!
Θα μπορούσαμε να την πούμε και τούρτα φαγητού με τέτοια παρουσίαση..!!!! αλλα και η νοστημια της σιγουρα θα μας ξετρελανει ... μακαρονού.. γαρ... Ελενακι μου φιλακια πολλα!!!
ReplyDeleteΑχ Ελενάκι μου, τι ζωγραφιά είναι αυτή??
ReplyDeleteΝομίζω από τις πιο εντυπωσιακές σου δημιουργίες, πολλά λάϊκ και πολλά μπράβο σου αξίζουν!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!
Σε όλους αρέσουν τα τορτελίνια και αν είναι μαγειρεμένα τόσο νόστιμα γίνονται ανάρπαστα!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΩωωωωω, τέλεια η τορτελινοτούρτα σου Ελένη μου... την λάτρεψα... φοβερή ιδέα!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!
Και εμφανισιμη και σιγουρα νοστιμη!
ReplyDeleteΚαποτε εφτιαχνα συχνα μακαρονια στην φορμα, τωρα που μου τα θυμησες θα το ξαναπροσπαθησω!
¸.•°♡ Olá, amiga! ♡♫° ·.
ReplyDeleteBom demaisssssssssssss!!!
Estou com água na boca!!!!
Bom restinho de semana!
Beijinhos do Brasil. °º✿♫
♡♫°°º✿ ·.♡♫° ·.
Εμφανίσιμο και λαχταριστό κι αν κρίνω από τα υλικά του πεντανόστιμο!!
ReplyDeleteΝα 'σαι καλά Ελένη.
Φιλιά πολλά
Τέλειο φαίνεται,μ αρεσουν τα μακαρονια στο φουρνο οπως και να ειναι,εχει και ωραια υλικα κα ι θα ειναι γευστικοτατο,πολλα φιλαι Ελενη μου.
ReplyDeleteΓιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Βιβίκα μου χαίρομαι που σου άρεσε, δε μπορείς να φανταστείς πόσο γρήγορα εξαφανίζεται κιόλας χαχα!!!!Σε ευχαριστώ πολύ, φιλάκια πολλά!!!
ReplyDeleteΣμουτς!!!!
Ξανθή μου σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
DIMI μου είναι το κάτι άλλο και σε μπουφέ ταιριάζει καταπληκτικά!!!χαίρομαι που σου άρεσε!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!!
Ερμιόνη μου όπως το είπες..σφαγή...πραγματικά, όταν το σερβίρισα σε τραπέζι δε κατάλαβα πότε εξαφανίστηκε!Σε ευχαριστώ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!
Kate μου θα στολίσει σίγουρα πολύ όμορφα το Χριστουγεννιάτικό σου τραπέζι και κάθε άλλο επίσημο γεύμα ή μπουφέ.Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Μαράκι μου γλυκό τρέξεεεε γιατί δε ξέρω αν προλάβεις!!!Χαίρομαι που σου άρεσε, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
ReplyDeleteΦιλάκιααααα, σμουτςςςς!!!!!!
Ρένα μου είναι πολύ εντυπωσιακό πράγματι, δοκίμασέ το!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!
AgapameAnDolmas γιατί όχι και αλμυρή τούρτα γενεθλίων!!!Χαίρομαι που σου άρεσε!!!Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
ReplyDeleteΒασάκι μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, να σαι καλά!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Σμαραγδένια μου του ταιριάζει απόλύτα ο χαρακτηρισμός "τούρτα φαγητού" έχεις δίκιο!Χαίρομαι που σου άρεσε!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
φιλιά!!!
Ελενάκι μουυυυ σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!! <3 !!!!Χαίρομαι ειλικρινά που σου άρεσε!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλάαα, σμουτςςς!!!!
Σόφη μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Κική μου σε ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε η ιδέα!!!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά!!!!
Μαρίνα μου λατρεύω και γω τα ζυμαρικά σε φόρμα, μου αρέσει πολύ το σχήμα που τους δίνει η φόρμα για το σερβίρισμα!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Magia!!!!!
ReplyDeleteBeijinhos
Μαράκι μου είναι πολύ νόστιμο, δοκίμασέ το!!!Σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!!!
Νέλη μου χαίρομαι που σου άρεσε!!!
ReplyDeleteΣε ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά πολλά!!!
Ελενάκι είναι πολύ ωραίο!!!
ReplyDeleteΓια τη γεύση του δεν έχω λόγια... μόνο που τη σκέφτομαι ζηλεύω...
Σε φιλώ, καλή σου μέρα!
Σε ευχαριστώ πολύ Mary μου να σαι καλά!!!!
ReplyDeleteΦιλάκια!!!
Δεν υπάρχει αυτό που μόλις είδαν τα μάτια μου!!!!!!! Τέλειο για Κυριακάτικο τραπέζι ή για μπουφέ!!!! Και δείχνει πεντανόστιμο!!!!!
ReplyDeleteΓεια στα χέρια σου Ελένη μου!!!
Καλό βράδυ! Φιλάκια!
Τι υπερόχη τουρτίτσα είναι αυτή!!!
ReplyDeleteΠανέμορφη Ελένη μου, μπράβο σου.
Φιλάκια πολλά.