Thursday 16 July 2015

Κρεμμυδόπιτα με καπνιστό τυρί


Τα κρεμμύδια σε όλες τις αλμυρές πίτες, προσφέρουν απίστευτη γλύκα και νοστιμιά!
Πόσο μάλλον αν είναι το βασικό υλικό της πίτας μας.
Αυτή είναι η δεύτερη συνταγή μου για κρεμμυδόπιτα, μετά την κρεμμυδόπιτα με μπέικον και ροκφόρ που είχα αναρτήσει παλιότερα, και η οποία είναι επίσης πεντανόστιμη και σας συνιστώ αν δεν την έχετε φτιάξει να την φτιάξετε κάποια στιγμή, γιατί πραγματικά αξίζει.
Η σημερινή πίτα πάλι, είναι … άλλου είδους ταραχή.
Μπόλικα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά, μπόλικα μυρωδικά και όλα αυτά συνδυασμένα με καπνιστό τυρί που ταιριάζει υπέροχα μαζί τους.
Μια πολύ ιδιαίτερη πίτα, που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όπου την σερβίρετε!
Πάμε να την φτιάξουμε!

Τα υλικά μας:
6 χοντρά χωριάτικα φύλλα ή 2 φύλλα ζύμης κουρού
15 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
200 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
80 γρ. τυρί κρέμα
150 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 αυγά
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά εστραγκόν
μερικά φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο ή 1 κουταλάκι ξερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον
1,5 κουταλιά λάδι
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, να γυαλίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε στα κρεμμύδια τον άνηθο, το εστραγκόν, τον δυόσμο, το πιπέρι και το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν λιγάκι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των κρεμμυδιών.
Προσθέτουμε επίσης το γάλα και το καπνιστό τυρί. Ανακατεύουμε.
Σε μέτριο πυρέξ καλά λαδωμένο, στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα.
Πάνω από αυτά αδειάζουμε την γέμιση των κρεμμυδιών.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, επίσης λαδωμένα ενδιάμεσα.
Μπορούμε αντί για φύλλα να χρησιμοποιήσουμε ζύμη κουρού, εγώ μάλιστα την προτιμώ με κουρού την πίτα αυτή, απλά αυτήν την φορά την έφτιαξα με χωριάτικα φύλλα.
Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα μας σε κομμάτια.
Σε ένα φλιτζανάκι ανακατεύουμε το λάδι με το εβαπορέ. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 180 βαθμούς, για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και να ψηθεί καλά το φύλλο.
Καλή επιτυχία!!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...