Monday 5 October 2015

Τυροπιτάκια κουρού με αλεύρι ολικής άλεσης


Τα τυροπιτάκια κουρού όλοι τα ξέρουμε, όλοι πιστεύω τα έχουμε δοκιμάσει και πάρα πολλοί τα έχουμε φτιάξει.
Στην σημερινή συνταγή έχω χρησιμοποιήσει αλεύρι ολικής άλεσης αντί άσπρου αλευριού και κάνοντας μια παραλλαγή στην ζύμη της κλασσικής συνταγής, έφτιαξα αφράτα, νόστιμα τυροπιτάκια που δεν υστερούν καθόλου σε νοστιμιά από τα κλασσικά αγαπημένα τυροπιτάκια κουρού.
Αξίζει πραγματικά να τα δοκιμάσετε!!

Τα υλικά μας:
Για την ζύμη:
300 γρ. γιαούρτι πρόβειο light ή πλήρες (χωρίς την πέτσα)
150 ml ελαιόλαδο
300 γρ. (περίπου) αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο αλάτι
Για την γέμιση:
130 γρ. τυρί φέτα (τρίμματα)
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το γιαούρτι με το λάδι και δουλεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το μπέικιν, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο.

Το ζητούμενο είναι η ζύμη να είναι μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια μας και να ανοίγει εύκολα χωρίς να κάνει τρύπες το ζυμάρι στο άνοιγμα.

Ανοίγουμε φύλλο λεπτό, περίπου 0,2-0,3 εκ. και με ένα ποτήρι με φαρδύ άνοιγμα κόβουμε κύκλους.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά το τυρί με το πιπέρι.

Παίρνουμε ένα από τα στρογυλά φύλλα ζύμης που κόψαμε και βάζουμε στο κέντρο του μια κουταλιά γέμισης.

Κλείνουμε τη ζύμη καλά, πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή ελαφρά λαδωμένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία, καλή βδομάδα σας ευχόμαστε!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...