Saturday 13 August 2016

Τούρτα με swiss rolls


Μια πανεύκολη και σούπερ νόστιμη τούρτα, για την οποία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε παντεσπάνια, αφού στην θέση τους χρησιμοποιούμε swiss rolls.
Ξέρετε, αυτά τα αφράτα, γεμισμένα με κρέμα ρολάκια, που τα βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα Σ/Μ και που τρώγονται ευχάριστα ακόμα και σκέτα.
Η τουρτίτσα ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο και δεν σας ταλαιπωρεί καθόλου η ετοιμασία της.
Σας εγγυώμαι ότι όσοι θα την δοκιμάσουν, δεν θα πιστεύουν με τίποτα πόσο εύκολα την ετοιμάσατε!
Πάμε να σας το αποδείξω!

Τα υλικά μας:
4 πακέτα με swiss rolls
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής φράουλα (ή και βανίλια)
το αντίστοιχο για τις κρέμες γάλα
250 γρ. μασκαρπόνε
1 κονσέρβα σάλτσα βύσσινο ή φράουλα (όχι κομπόστα, σάλτσα θέλουμε)
Τι κάνουμε:
Πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε την τούρτα, καλό θα είναι να έχουμε φροντίσει να έχουμε τα swiss rolls στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Έτσι θα μπορέσουμε να τα κόψουμε σε φετάκια πιο εύκολα.
Επίσης να έχουμε φροντίσει να αφήσουμε το μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου για καμιά ωρίτσα, ώστε να το «δουλέψουμε» πιο εύκολα.
Κόβουμε το κάθε roll σε 12 φετάκια.
Στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα στρώνουμε φετάκια rolls έτσι ώστε να την καλύψουν.
Αν υπάρχουν κενά, κόβουμε μικρότερα κομμάτια και τα καλύπτουμε.

Ετοιμάζουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας.
Τις χτυπάμε τόσο, όσο να μην πήξουν πάρα πολύ, αλλά ούτε και να είναι ρευστές.
Προσθέτουμε στις κρέμες και το μασκαρπόνε και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Τέλος προσθέτουμε και 2 γεμάτες κουταλιές από την σάλτσα βύσσινο και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα rolls στην φόρμα.
Καλύπτουμε με άλλη μια στρώση με φετάκια rolls.
Αυτή τη φορά και να υπάρχουν κενά δεν μας νοιάζει, τα τοποθετούμε πιο χαλαρά.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Στην επιφάνεια απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα βύσσινο.
Αν μας έχουν περισσέψει rolls, διακοσμούμε με αυτά την επιφάνεια όπως μας αρέσει, ή τα μασουλάμε με το καφεδάκι μας όσο περιμένουμε να κρυώσει η τούρτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.
Πανεύκολο, έτσι??
Καλή επιτυχία, καλό σας τριήμερο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...