Tuesday 13 October 2009

Γιουβαρλάκια.... πάσης φύσεως!

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονοΕίτε με αυγολέμονο τα φτιάξουμε, είτε κοκκινιστά, ζυμώνουμε τα υλικά από κοινού και στην περίπτωση που κάποιος, όπως στο δικό μου σπίτι, θέλει ξεχωριστό είδος από τους άλλους, τα χωρίζουμε πριν το βράσιμο.
Τα υλικά που σας παραθέτω έδωσαν 65 γιουβαρλάκια, 45 με αυγολέμονο και 20 κοκκινιστά, ήμασταν βέβαια και 10 άτομα, εσείς πράξτε αναλόγως:
Υλικά:
2 κιλά κιμά της αρεσκείας σας
1,5 ποτήρι του νερού ρύζι Parboiled ή γλασέ
2 αυγά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
2-3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
(εάν δεν θέλουμε στην ζύμη τον άνηθο ρίχνουμε τα κλαράκια ολόκληρα στο νερό που θα τα βράσουμε)
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
Τα φτιάχνουμε:
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθουμε μικρά μπαλάκια

Για να τα φτιάξουμε άσπρα, γεμίζουμε τα ¾ της κατσαρόλας με νερό και προσθέτουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για μια ώρα
Προς το τέλος δοκιμάζουμε να δούμε εάν έχουν γίνει και στην περίπτωση που θέλουμε να διορθώσουμε στο αλάτι ή στο πιπέρι τα προσθέτουμε στο νερό.
Μέσω του νερού θα περάσουν και στα γιουβαρλάκια.
Για το αυγολέμονο:
¾ του ποτηριού, χυμό από λεμόνια
5 αυγά
Χτυπάμε τα αυγά μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε λίγο ακόμη, ρίχνουμε το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε ζουμί από την κατσαρόλα, με την μεγάλη κουτάλα περίπου 2-3 κουταλιές.
Μαλακά και με προσοχή ενώνουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ απαλά με την κουτάλα ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά

Για τα κοκκινιστά, γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές πελτέ.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για μια ώρα, φροντίζοντας στο τέλος να έχει γίνει μια ωραία και δεμένη σάλτα χωρίς πολλά ζουμιά.
Σερβίρουμε τα μεν άσπρα σε βαθύ πιάτο με μπόλικο ζουμάκι, τα δε κοκκινιστά σε ρηχό πιάτο με σαλτσούλα τριγύρω τους.
Και στις δύο περιπτώσεις όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι το φρεσκοτριμμένο πιπεράκι !!!


Tip: Η πολυαγαπημένη μου φίλη και φαν του μπλόκ μας Vasia, μου είπε ότι εάν αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια πριν τα βράσουμε θα χυλώσει περισσότερο το
ζουμί τους / η σάλτσα τους.
Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω !!
Μαria Β.

51 comments:

Lila Xagorari said...

Μου δώσατε ιδέα πρωί πρωί που δεν ήξερα τι να μαγειρέψω!!!!!! Φιλιά!!!

Amelie said...

Ναι, ναι κι εγώ τα αλευρώνω, γίνονται όντως πολύ χυλωμένα!

Maria B. said...

Λιλακι !!! καλημέρα !!! καλοφάγωτα !!! χιχιχιχιχι!

είσαι και παραπονιάρα !!

για δοκίμασε να τα αλευρώσεις για να μας πεις την διαφορά.

Maria B. said...

Amelie, την επόμενη φορά σίγουρα θα δοκιμάσω και εγώ.

Αφού το λέτε εσεις ετσι θα είναι!!!

καλή σου μερα Αμαλία!!

Εφη said...

ωραια ιδεα σημερα για μαγειρεμα. μια και ο καιρος ειναι ψιχρος και βροχερος σε μας, οτι πρεπει ειναι τα γιουβαρλακια. θα τα κανω με αυγολεμονο, γιατι ετσι τους αρεσουν περισσοτερο.
να εχετε μια καλη, χαμογελαστη μερα, και ας ειναι τριτη και 13 [οπως λενε πολλοι]. ολες οι μερες του θεου ειναι. ας μην πιστευουμε στις προληψεις.
φιλια σε ολα τα κοριτσια μας

Maria B. said...

Εφακι καλοφάγωτα ! εχεις δίκιο σήμερα που είναι χάλια ο καιρός είναι ότι πρέπει. Και εγω αυγολέμονο τα προτιμώ αλλά βλέπεις ο σύζυγος θέλει μερικές φορές κοκκινιστά, τι να τον κάνω !!!!

Οπως λες, όλες οι μέρες ειναι του Θεού. Αλλωστε εμεις στην Ελλάδα έχουμε ''αποφράδα'' ημέρα την Παρασκευή, που έγινε η άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και όχι την Τρίτη που έχουν στο εξωτερικό. Οπότε όλα καλά είναι σήμερα !!!!!!!!

φιλιά πολλά

Anonymous said...

Καλημερα και απο μενα!!Τι ωραια ιδεα για σημερα!Και οτι σκεφτομουν οτι θελω ενα φαγητο που να θυμιζει σουπα!Με μπολικο λεμονι και αυγα απο τη μαμα θα γινουν τελεια.Ευκαιρια να τα δοκιμασω και αλευρωμενα!

Φιλια,
Alma Libre

Asteri (Maria) said...

Τέλειο φαγάκι!!!! Είτε με αυγολέμονο, είτε κοκκινιστό!!!
Φιλιά πολλά!

Maria B. said...

Alma libre, για δοκιμάσε τα και αλευρωμένα, τώρα που τους έχεις πάρει τον αέρα ποιος σε πιάνει!!!

καλή σου μέρα μικρούλι μου!

με τα αυγά απο την μανούλα θα σου γίνουν τ έ λ ε ι α !!!

Maria B. said...

Asteraki, τα τρώς και εσύ κοκκινιστά ? για να δούμε σήμερα πόσοι θα δηλώσουν κοκκινιστά και πόσοι αυγολέμονο. Θα κάνουμε γκάλοπ!!!!!!!!!!!!!

φιλια πολλά

Anonymous said...

Ωραια μ'αρεσουν τα γκαλοπ!Εγω ψηφιζω αυγολεμονο,με την αυθεντικη συνταγη της glamorous μαγειρισσας μας που απο τοτε που την δοκιμασα εγινε ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα!!!Και ξερει εκεινη ποσο δυστροπη ειμαι με το φαγητο!!!!χα χα χα!

Alma Libre
Kisses

Anonymous said...

Ωραια μ'αρεσουν τα γκαλοπ!Εγω ψηφιζω αυγολεμονο,με την αυθεντικη συνταγη της glamorous μαγειρισσας μας που απο τοτε που την δοκιμασα εγινε ενα απο τα αγαπημενα μου φαγητα!!!Και ξερει εκεινη ποσο δυστροπη ειμαι με το φαγητο!!!!χα χα χα!

Alma Libre
Kisses

eleni said...

Κορίτσια τα γιουβαρλάκια νοστιμότατα και με τους δυο τρόπους μαγειρεμένα!
Ένα πρόβλημα αντιμετωπίζω,όσες φορές κι αν τα φτιάξω.Πάντα μου σκορπίζουν.Τι να κάνω;Κάποια φίλη μου είπε να βάζω λάδι μόνο στο νερό της κατσαρόλας.Τι μου προτείνετε;
Φιλιά!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πολύ ωραίο φαγητό, το αγαπημένο χειμωνιάτικο των γλαρόπουλων.
Δοκίμασε όπως το φτιάχνω (μπορεί να ου αρέσει) με ντομάτα φρέσκια (όχι πολύ κοκκινιστό) και με αυγολέμονο. Πολύ νόστιμο.
Καλή σου μέρα,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

THANASIS MAKEDONAS said...

ειπα και γω που τα ειδε η εφη και μου τα μαγειρεψε χαχαχαχα επρεπε να το φανταστω. καλη σου μερα

Anonymous said...

Αυγολέμονο ψηφίζω κι εγώ και όχι σούπα. Επίσης κι εγώ πάντα τα αλευρώνω και όντως χυλώνουν περισσότερο. Αγαπημένο φαγάκι κορίτσια, ό,τι πρέπει για από δω και πέρα.
sgr

Rena said...

Το φαγάκι του γιόκα μου. Ψηφίζω κι εγώ αυγολέμονο! Εμείς τα προτιμούμε όχι χυλωμένα αλλά σούπα.

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου καλημερούδια!!
Δεν ξέρω πως τυπώθηκε έτσι αυτό το ποστ, αλλά μες την νύστα μου τα ξημερώματα που επέστρεψα στο σπίτι ότι ήθελα έβλεπα:(
Για ... ψυχική οδύνη παίρνω και από τα δύο πιάτα:P
Ψηφίζω κοκκινιστά, αλλά όλοι οι υπόλοιποι στο σπίτι ψηφίζουν αυγολέμονο, οπότε η ψήφος μου δεν υπολογίζεται καθόλου συνήθως;-)
Φιλάκια!!

Amali said...

Αααα ρε Μαριώ τι μου θύμισες!!!!
Ζήτησα κάποτε από ένα φίλο μάγειρα να μου δώσει τη συνταγή για τη ζύμη της πίτσας, πήρα και εγώ χαρτι και μολύβι και μου λέει: ½ σακί αλεύρι, μπλα μπλα άσε του λέω... που θα βάλω μισό σακί;; πιο μικρές αναλογίες δεν παίζουν;;;

μα καλά και εσύ 65 γιουβαρλάκια!!!!
Για την ιστορία πάντως εμείς τα κάνουμε στην 1η εκδοχή, αλλά εγώ τα προτιμώ χωρίς το αυγόκομμα σκέτα σαν σούπα, αλλά και η φώτο με τα κοκκινιστά κάτι μου είπαν

πολλά πολλά φιλιά
πάω για το μεσημεριανό μου

Μαριλένα said...

Μαράκι, τα γιουβαρλάκια τα αγαπάνε πολύ τα παιδιά μου.
έτσι, έχουν πάντα τη θέση τους, στο τραπέζι μας, μια φορά την εβδομάδα.

για το αλευρι δεν το ήξερα, μήπως ομως πέφτει λίγο βαρύ;
(είπε η ευαισθητη στο στομαχι :))

φιλια και καλο μας μεσημερι :))

elen said...

Ωραίο φαγάκι!!! ο σύζυγος τα προτιμά κοκκινιστά και εγώ αυγολέμονο. Το tip με το αλεύρι το κάνω και εγώ χυλώνει το ζουμάκι. Φιλιά!!

γαστεροπλήξ said...

εγώ πάλι ούτε κοκκινιστά ούτε αυγολέμονο τα θέλω, τα αλευρώνω και τα βουτάω σε βραστό νερό, χυλώνει και τρώμε τη σουπίτσα, άλλοτε σκέτα και άλλοτε παρέα με καρότα, σέλινα, και πατατούλες,

αλλά έτσι όπως βλέπω τις φωτό τώρα που πεινάω τα τρώω κι έτσι!!!!!!

Ξανθή said...

Αυγολέμονο κι εμείς αλλά βάζω και λίγη φρέσκια ντομάτα.
Καλά Μαιρούλα λόχο ταΐζεις;;;

marian said...

Ψηφίζω αυγολέμονο δαγκωτό!!!!!!!!
Τώρα αν σου πω ότι πρώτη φορά ακούω για γιουβαρλάκια κοκκινιστά θα ακουστεί πολύ παράξενο;;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μανούλα μου, η γιαγιά μου και ολο μου το σόι γιουβαρλάκια αυγολέμονο τα μαγειρεύουμε!!!
την μόνη παραλαγή χωρίς αυγό,μόνο με λεμόνι στημένο και κομμένο καρότο μέσα το μαγειρεύει η νυφη μου!!!
κι αυτό για να φάνε τα μωρά καρότα!!!!(δική της εμπνευση δηλαδή!!!)
Τι να πω!!! Λέτε να τα δοκιμάσω και κοκκινιστά ή να μείνω πιστή;;;;
Επίσης και εγώ δεν τα αλευρώνω,αλλά μου χυλώνουν πολύ γιατί μια και είμαι ....... τέλεια μαγείρισσα, πάντα βάζω πολύ ρύζι και γίνονται ... λίγο περισσότερο χυλωμένα!!!!!!!!!!!
΄Η γίνονται μπλουμ!!!!! αν δεν βάλω όσο πρέπει!!!!
Ελπίζω Μαράκι μου με την ..... υπέροχη αναλογία σου να μου βγουν εντάξει αυτή τη φορά!!!!!!!!

φιλάκια πολλά σε όλες!!!
Καλό απόγευμα!!!!:)

Υ.Γ Ζαμπίτσα μου να μην μου θυμώσεις που δεν σχολίασα εχθές !!!
Ήταν που έσκασα από το κακό μου από τις φωτο που είδα και που εσύ πήγες στην Βενετία και το δικό μου ταξίδι για τις 24 του μήνα ακυρώθηκε!!!!!
Θα σκάσω!!!!!!
Πάντως παρηγορήθηκα με τις υπέροχες φωτογραφίες που μας έδειξες!!!
Να ζήσουν οι νεόνυμφοι!!!!φιλάκια!!:))

Magia da Inês said...

Olá amiga!
Passei para rever seu cantinho...
que continua lindo, criativo, nutritivo e delicioso.
Novamente parabéns!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Beijinhos.
Itabira - Brasil

Λίνα said...

Αγαπημένο φαγάκι και χειμωνιάτικο, ειδικά με το αυγολέμονο μιαμ μιαμ. Αλλά με 30βαθμούς έξω δεν τρώγεται. :(
Σήμερα έβρεχε και η θερμοκρασία ήτανε 29,5 βαθμούς.
Που θα πάει όμως!!!!

eleni said...

Μαράκι,εσύ έγραψες τη συνταγή και απορώ πώς δεν είδα την υπογραφή-δεν πειράζει απευθύνθηκα και στις δυο σπεσιαλίστες.
Φιλιά!

Betty's Cuisine said...

Μαράκι μου πολύ τα λιμπίστικα τα κοκκινιστά σου, τα τελευταία χρόνια μόνο με αυγολέμονο τα φτιάχνω, έτσι τα θέλει η οικογένεια!
ούτε κι εγώ τα αλευρώνω, μια χαρά χυλώνει η σαλτσούλα με το αυγολέμονο...Πες μου όμως το ξύδι γιατί το βάζεις;
Φιλιά, καλό βράδυ

mia maria said...

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της κόρης μου. Αλλά δε βάζω τόσα αβγά. 1-2 το πολύ! Η αλήθεια είναι ότι δε μου χυλώνει και πολύ η σάλτσα!

Phivos Nicolaides said...

Ακόμη λίγο να χειμωνιάσει και θα είναι περιζήτητα!!

Maria B. said...

Eleni μου γιατί σου διαλύονται ? μήπως βάζεις περισσότερο ρύζι ? δεν ξέρω βέβαια τις ποσότητες που χρειάζεσαι αλλα υπολόγισε περίπου για κάθε μισό κιλό κιμά 1-1,5 φλυτζανάκι του καφέ ρύζι καθώς επίσης, να ρίξεις τα γιουβαρλάκια αφου έχει πάρει βράση το νερό το οποίο πρέπει να είναι αρκετό.
Η κατσαρόλα να είναι λίγο μεγαλούτσικη για να μπορούν να κολυμπανε μέσα (τα πάντα βέβαια σύμφωνα με την ποσότητα).

Βοηθησέ μας λίγο παραπάνω μήπως κάποιος μπορεί να εντοπίσει το πρόβλημα .

καλή σου μερα Λενάκι !

Maria B. said...

φυρδην - μιγδην, εγω είμαι φαν του αυγολέμονου, δαγκωτό που λένε !!

Αγαπημένο φαγάκι και στο δικό σας σπίτι απο ότι βλέπω.

φιλια πολλά

Maria B. said...

Θανάση μου, εμεις ρίξαμε την ιδέα και η Εφη την νοστιμιά !!!! χιχιχι!! είδες τι τυχερός είσαι με τέτοια γυναίκα που πήρες ???

καλό μεσημέρι !!

Maria B. said...

sgr, welcome to the club των αυγολεμονο-γιουβαρλακίων !!!χαχαχα! δεν απάντησες όμως στο πολύ σοβαρό θέμα... ο Μιχαλάκης τα τρώει ή ..ΔΕΝ.

φιλια πολλά Λιζάκι!!!

Maria B. said...

Ρενάκι, και εγώ μαζί σου, αυγολέμονο και σούπα. Αγαπημένο και των δικών μου των παιδιών!!

φιλια στον Βασιλάκη !!

Maria B. said...

Eλενάκι μου γλυκό !!!!!!!! ξέρω οτι εσύ και ο ύπνος έχετε μια σχέση στοργής, οπότε δεν μπορώ να σου κρατήσω καμμια μα καμμιά κακία !!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ!!
όταν θέλεις κοκκινιστά να έρθεις να τα φας με τον Φώτη παρέα (άμα σου αφήσει δηλαδή κανένα γιατί είναι τα αγαπημένα του) !!

ξύπνησες ή ακόμη ????

Maria B. said...

Amalitsa, χαχαχααχαχα!! εγω είχα ζητήσει μια φορά απο εναν φίλο ζαχαροπλάστη την συνταγή για τσουρέκια και μου είπε :

- 120 κιλά αλεύρι
- 500 αυγά κλπ........κλπ...

επαθα σοκ και δεν ακουσα την συνέχεια !!!!!!!!!!


είμαστε και πολύ και φαγανοί, γιαυτό και αυτές οι ποσότητες !!!!!!!!

φιλια πολλά

Maria B. said...

Α! ξέχασα!! σιγά μην έβαζες αυγοΛΕΜΟΝΟ στο φαγητό σου !!!!!!!!

Maria B. said...

Marilenaki, απ'ότι διαβασα και απο τα αλλα παιδιά είναι πολύ ωραία με το αλεύρι, γιατί να πέσουν βαριά ?
-άλλωστε ποσο να ζυγίζει το αλεύρι που θα έχουν??? χιχιχιχιχιχι ! αυτό ήταν πρωϊνό αστειάκι-

Εχεις πρόβλημα με το στομάχι ή έχεις δυσανεξία σε όρισμένα είδη ?

φιλια στα ζουζούνια σου !!!

Maria B. said...

elen, μια απο τα ίδια!!!
μήπως γνωρίζονται οι συζυγοί μας ???? φτιάχνεις και εσύ δύο κατσαρόλες ή κάποιος συμβιβάζεται με τον άλλο??

καλό μεσημέρι

Maria B. said...

γαστεροπληξ, βρε τελείως σκέτα ??
θα σε στείλω να κάνεις παρέα στην Αμαλί μας !!

καλή σου μέρα !!

Maria B. said...

Ξανθούλα μου άστα να πάνε !!! την άλλη φορά όπως έλεγα και στα κορίτσια τηγάνισα 140 κεφτέδες !!!!!! ΝΑΙ 140 κεφτέδες !!!!

Αυτά συνήθως βέβαια γίνονται σ/κ στο εξοχικό που είμαστε όλοι μαζί.
Εμεις 4 και 2 οι γονείς μου = 6
2 τα ανήψια μου με τις κοπέλες τους, που έρχονται κάθε σ/κ αμα περάσει και κανενας φίλος του γιού μου ή ο αδελφός μου με την νύφη μου, για βάλε κάτω τις ποσοτητες και θα δείς ότι και λίγα λέω.!!!
εχω καταντήσει σαν μαγειρας στον στρατό !!!χιχιχιχιχιχχι!!
αστα να πάνε!!! όταν πάω στο σουπερμαρκετ μόνο υποκλίσεις που δεν μου κάνουν !!!

φιλια πολλά - πολλά !!

Maria B. said...

Marianaki γλυκό, εγώ μένω πιστή στο αυγολέμονο, τα κόκκινα τα βλέπω και τα σνομπάρω !! χαχαχαχαχα!

πολύ ωραία τα σχόλια σου περί μαγειρικών αποτελεσμάτων !!!χαχαχααχα!! είσαι απίστευτη !!!

φιλια πολλά-πολλά

Maria B. said...

Magia, ευχαριστούμε για την επίσκεψη αλλά μάλλον πρέπει να μαθεις Ελληνικά για να μπορούμε να συνενοούμεθα !!! χιχιχιχι!
Βλέπεις λείπει και ο συνάδελφος που μας μετάφραζε !!!!!!!!

φιλια στην Βραζιλια!!

Maria B. said...

Eleni-Elenaki μου, που λέει και το τραγούδι! δεν είδες την υπογραφή μου γιατί αυτό ξεμιαλυσμένο-ξενυχτισμένο ιντερνετικό μου ήμισυ, το δημοσίευσε σαν ΄'συνταγές της καρδιάς '' και όχι απο την δική μου καρτέλα !!! μετά απο αρκετές ώρες που....ξύπνησε κυριολεκτικά, το διόρθωσε !!!!!!
γιαυτό και πιο πάνω μου ζητούσε άφεση των αμαρτημάτων της !!!
Μάλλον είχες μπει το πρωί που δεν ήταν ακόμη το όνομα μου. Τι να της κάνω, την συγχωρώ και γιατί είμαι ..... μεγαλόψυχη αλλά και γιατί εκείνη τραβάει όλο το πακέτο των δημοσιεύσεων !!!!!!!!

φιλια πολλα !!!

Maria B. said...

Λινακι μου, εσείς που είσαστε Νότια εχετε πολύ περισσότερη θερμοκρασία απο εμας. Από εχθες εχει αρχίσει εδω στην Αθήνα το κρύο!!! Τελικά τους φάγαμε, είμαστε περισσότεροι με τα άσπρα γιουβαρλάκια !!! γιούπιιιιιιι!!

φιλια στην όμορφη Κρήτη μας!

Maria B. said...

Μπετούλα μου, το ξύδι το βάζω για να αφρατεύουν, όπως και στα μπιφτεκάκια και στα κεφτεδάκια.

Λοιπόν η κάλπη κοντεύει να κλείσει και μάλλον βγάζει ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ -ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!


φιλια πολλά - πολλά

Maria B. said...

big mama, βάζεις λιγότερα αυγά γιατί ειναι λιγότερη ασφαλώς και η ποσότητα που φτιάχνεις, εγω όμως με τα 45 που έφτιαξα ! έπρεπε να βάλω αρκετά αυγά. Μήπως βάζεις αρκετό νερό και γιαυτό δεν σου χυλώνει στο τέλος ?? εαν ειναι αυτό βγάλε το περιττό νερό όταν τελειώσει το βράσιμο και ρίξε μετά το αυγολέμονο.

Τελικά η διαπίστωση είναι ότι τα γιουβαρλάκια είναι αγαπημένο φαγητό των παιδιών !!!!!

Maria B. said...

Φοίβο μου, εσεις εχετε ακόμη ζέστη ετσι??? Απο τον αλλο μήνα λοιπόν !!!

καλό μεσημέρι !!!

kleiw said...

kalhsperoudiaaaa!!!ta kalomaghremata...kala kratoun!!!ta ftiaxnw me 3 ekdoxes!!den mporw na ksexris !!!oles mas aresoun!!!kai kokkinista me ligh kanelitsa!!mmmm!kai augolemono xulwmenoooo!!!kai fusika frikase me mpolika freska kremudakia mpoliko anhtho kai marouli-a!!!edw sthn Ollandia bazw an den brw marouli antidia giati einai gluka,einai se geush kai se emfanish diaforetika apo ta dika mas!!!einai perissotero konta sto marouli kai polu trufera!!!oso gia to aleurwma!!!panta ta aleurwnw giati thelw ttis 3 suntagoules xulwmeneeees!!!xxaxaxaxa!!!kalh epituxia se oses ta ftiaksoun!!!gia sta xeria sou Maraki mou!!!polla-polla kokkinista kai augoulata filakia!!!

Peter M said...

Giouverlakia is one of my favourite Greek dishes. Thick avgolemono, psomaki, some black pepper...paradisos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...