Saturday 19 November 2011

Takoradi - Ghana

Ο καπτα-Χριστόφορος μου έφερε φωτογραφίες από το ταξίδι που έκανε για λογαριασμό της εταιρείας μας την περασμένη εβδομάδα στο Τακοράντι στην Γκάνα.
Είπα λοιπόν να τις μοιραστώ μαζί σας.
Αν και η χώρα βγάζει τεράστιες ποσότητες χρυσού και πετρελαίου, οι Αγγλοσάξονες που τα ελέγχουν δεν φρόντισαν ποτέ ν’ ανέβει το βιοτικό επίπεδο του κόσμου.
Τους κλέβουν όλον τον ορυκτό πλούτο που τους ανήκει και τους πετούν όπως βλέπετε στην καλύτερη περίπτωση στις παράγκες. !!!!!
Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ φιλήσυχος λαός, πολύ ευγενικοί και δεν υπάρχει καθόλου εγκληματικότητα, εν αντιθέσει με τις γειτονικές τους χώρες.
Καλό σας Σαββατοκύριακο!!

12 comments:

Effie's Sweet Home Designs said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ!
ΚΑΚΑΟ ΣΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΠΤΑΙΝ; Η ΓΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΚΑΚΑΟ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜ. ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ Η ΞΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ. ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ! ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΑΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΤΣΙ. ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΥΖΗΣΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ. ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ...
ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!

Unknown said...

πολύ καλές φωτό....απο την πραγματική ζωή εκεί κάτω..καλημερα

ΚΑΤΕΡΙΝΑ said...

ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΧΑΡΗΚΑΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ!!!ΑΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ;ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Pela Farsiarotou, φιλολογος/καθηγητρια αγγλικων/ ειδικη παιδαγωγος said...

Καλησπέρα από την ηλιόλουστη Κρήτη!
Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να ανέβει το βιοτικό επίπεδο αυτών των ανθρώπων...ας ελπίσουμε σε λίγα χρόνια να μην λένε τα ίδια και για μας.....

ΕΥΓΕΝΙΑ said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή ανάρτηση. Να μαθαίνουμε τί γίνεται και πέρα από τη μύτη μας! Φιλάκια.

Anonymous said...

οταν βλεπω ποσο υποφερουν καποια παιδια η καρδια μου ποναει.Οταν ακουω οτι ενα εμβολιο που κοστιζει ενα ευρω σωζει μια ζωη και αυτοι που εχουν τα διαθετουν για οτι αλλο και οχι για κατι καλο οπως ηζωη ενος παιδιου.Δεν λεω γιατι εχουν ουτε τους κατηγορω ο καθενας στη ζωη δινει τον αγωνα του και οι κοποι ανταμοιβονται.Ομως καλο ειναι κατι απο το περισσευμα μας ας το διαθετουμε για μια μικρη ψυχουλα.Ποπη

Ροδανθη said...

Μαρία καλώς μας ήρθες πάλι όλα καλά;Παρόμοιες εικόνες έχω δεί σε άλλο μέρος της Αφρικής,το Αμπιτζάν,φτώχια και εξαθλίωση, απο το βαπόρι πηγαίνοντας για το αεροδρόμιο πήγαμε μέσα απο χωματόδρομους και παράγκες.Βλέποντας όλα αυτά μπορούμε μόνο να εκτιμήσουμε ο,τι έχουμε,να είσαι καλά καλό βράδυ.

Rena said...

Ωραίες φωτογραφίες!!!!
Πόσο θα ήθελα να πήγαινα εκεί τώρα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου ελάχιστα γνωρίζω για την Γκάνα, όμως βλέπω ότι υπάρχουν κάποια μέρη στον κόσμο, που οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ χειρότερες από τις δικές μας, και παρ' όλα αυτά οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και αξιοπρεπείς.
Καλό Σαββατοκύριακο φιλενάδα, φιλάκια!

spoon_n_love said...

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες λές σε λίγα χρόνια να γίνει και η Ελλάδα έτσι?Καλό σου σαββατοκύριακο

manousina said...

Δεν υπάρχουν λόγια. Καλή εβδομάδα κορίτσια!!!

Maria B. said...

Καλημέρα σας και καλή βδομάδα. Ευχαριστώ πολύ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά αλλά πρέπει όλοι στην οικογένεια να το συνηθίσουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Εφάκι ο Καπτα-Χριστόφορος δυστυχώς δεν μου έφερε κακάο !!!

οσο για την ζωή εκεί κάτω σίγουρα δεν είναι για όλους ίδια. Στα κέντρα της πόλεως που μένουν οι εύποροι και οι τουρίστες είναι πολύ καλά αλλά μόλις βγείς λίγο παρα-έξω είναι αυτή η κατάσταση και δυστυχώς είναι σ'ολη την χώρα!!!

φιλια πολλά πολλά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...