Monday 1 September 2014

Σφολιατίνες με σοκολάτα και φουντούκια


Σας έπιασαν ξαφνικές υπογλυκαιμίες και θέλετε ένα γλυκάκι στα γρήγορα;
Σας ήρθαν ξαφνικές επισκέψεις και χρειάζεστε κάτι να συνοδεύσετε το καφεδάκι που θα προσφέρετε;
Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό κέρασμα και δεν ξέρετε τι;
Σας έχω την καλύτερη λύση!!
Σφολιατίνες με σοκολάτα κουβερτούρα και φουντουκάκι!
Δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα συνολικά, για να τις φτιάξετε και να τις ψήσετε! Αφήστε που θα εξαφανιστούν ώσπου να πείτε κύμινο!
Την ημέρα που τις έφτιαξα, ευτυχώς προνόησα να φυλάξω μερικές για να τις φωτογραφίσω!!
Εμφανίσιμο και εύκολο γλυκάκι που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!
Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε τις σοκολατένιες σφολιατίνες μας!

Τα υλικά μας:
1 μακρόστενο φύλλο σφολιάτας, φρέσκο ή κατεψυγμένο
75 γρ. σκούρα κουβερτούρα
3/4 φλιτζανιού φουντούκια
Τι κάνουμε:
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα τρίβουμε σχετικά ψιλά.
Κόβουμε την σκούρα κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια. Ή την τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη σφολιάτα, την ξεπαγώνουμε. Η φρέσκια θα μας βολέψει καλύτερα γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, επάνω στο πλαστικό περιτύλιγμα με το οποίο είναι συνήθως τυλιγμένη. Αυτό θα μας βοηθήσει αργότερα να την τυλίξουμε πιο εύκολα σε ρολό.
Σκορπίζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας την ψιλοκομμένη ή τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Επάνω από την κουβερτούρα σκορπίζουμε το τριμμένο φουντουκάκι και πάλι σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ανασηκώνουμε την μια άκρη της σφολιάτας από την μακριά της πλευρά, με την βοήθεια του πλαστικού περιτυλίγματος. Τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι που κόβει καλά, κόβουμε σε ρολάκια των δύο εκατοστών.
Τοποθετούμε τα ρολάκια αυτά στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω τις σφολιατίνες, γιατί θα γίνουν σκληρές.
Αφού βγάλουμε τα γλυκάκια μας από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Μπορούμε επίσης να λιώσουμε σκούρα ή γάλακτος ή λευκή κουβερτούρα και να βουτήξουμε μέσα τις σφολιατίνες μας μέχρι την μέση. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει η σοκολάτα και κατόπιν τις προσφέρουμε.
Αν δεν μας αρέσει το φουντούκι, το αντικαθιστούμε με τον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία, καλό μήνα σας εύχομαι!!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...