Tuesday, 30 September 2014

Μαφινοψωμάκια με μανιτάρια και μπύρα


Αφράτα νόστιμα και φουσκωτά ψωμάκια ετοιμάσαμε σήμερα, για το κολιατσιό σας ή τη μπυρίτσα σας, που ετοιμάζονται εύκολα και πολύ γρήγορα.
Τα ψιλοκομμένα μανιτάρια κάνουν τη διαφορά, ενώ το δεντρολίβανο δίνει εξαιρετικό άρωμα και ταιριάζει καταπληκτικά με τη γραβιέρα και το σκόρδο!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Monday, 29 September 2014

Muffins με φιστίκια Αιγίνης και σοκολάτα


Πολύ εύκολα μαφινάκια, σας έχω σήμερα.
Αφράτα κεκάκια, το καλύτερο κολατσιό, για τα παιδιά μας που πηγαίνουν στο σχολείο. Για το δικό μας, στο γραφείο. Για το καφεδάκι μας, γλυκιά παρεϊτσα.
Φτιάχνονται γρήγορα, είναι χορταστικά, χωρίς να είναι βαριά στην γεύση.
Τα έχω εμπλουτίσει με φιστικάκι Αιγίνης και σοκολάτα γάλακτος, που όλοι αγαπάμε.
Την εμφάνιση τους συμπληρώνει ιδανικά, η τριμμένη καρύδα με την οποία, τα πασπάλισα από πάνω.
Δίνει στα μάφινς μας, μια ωραία ρόδινη εμφάνιση, αλλά και το χαρακτηριστικό άρωμά της.
Δοκιμάστε τα!!

Saturday, 27 September 2014

Cheesecake με φρούτα


Γλυκάκι σας ετοιμάσαμε για το Σαββατοκύριακο, δροσερό και φρουτένιο.
Cheesecake, πάντα αγαπημένο και πάντα ευπρόσδεκτο!
Αυτή τη φορά πρόσθεσα στην κρέμα του διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα κι έτσι απολαύσαμε ένα cheesecake με καλοκαιρινές νότες δροσιάς, έτσι …… για να νοιώθουμε ότι το καλοκαιράκι δεν μας έχει τελείως εγκαταλείψει!
Ελάτε να σας σερβίρω!

Friday, 26 September 2014

Κορμός


Γλυκάκι κλασικό και αγαπημένο, που το έχουν φτιάξει γενιές και γενιές, και θα εξακολουθούν να το φτιάχνουν μιας και η νοστιμιά του είναι πάντα δεδομένη.
Το γλυκάκι αυτό κυκλοφορεί σε αρκετές παραλλαγές, η κάθε νοικοκυρά προσθέτει ή αφαιρεί κάποια υλικά, παλιότερα μάλιστα θυμάμαι πρόσθεταν στον κορμό και αυγά.
Εγώ σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή που φτιάχνω εδώ και χρόνια και που λατρεύει η κόρη μου!

Thursday, 25 September 2014

Ρεγκοσαλάτα


Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα νόστιμο συνοδευτικό για τα λαδερά ή τα όσπριά σας.
Θα μπορούσατε να την απολαύσετε ως ντιπ με κριτσινάκια ή μαύρο φρυγανισμένο ψωμάκι.
Θα μπορούσατε άνετα να την εμφανίσετε στον μπουφέ ή το τραπέζι σας, ως μια πολύ ιδιαίτερη σαλάτα-αλοιφή.
Εμείς πάντως την απολαύσαμε όλο το καλοκαίρι με το ουζάκι μας, παρέα με τα υπόλοιπα μεζεδάκια που κατά καιρούς ετοίμαζα.
Γιατί η πικάντικη και υπέροχη αυτή σαλατούλα, είναι το τέλειο μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι μας και να «νοστιμίσει» ευχάριστα την παρέα!

Wednesday, 24 September 2014

Φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα γιαουρτιού


Κοτοπουλάκι και πάλι! Αγαπημένο, βολικό, εύκολο και αρέσει από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο στην οικογένεια!
Για σήμερα σας έχω φιλετάκια με μια πολύ ωραία σάλτσα γιαουρτιού που γίνεται στην στιγμή!
Στην ουσία είναι η σάλτσα που δίνει την γεύση στα φιλετάκια! Μέτρια πικάντικη, μπορεί να γίνει λιγότερο ή περισσότερο καυτερή, αν μειώσουμε ή αυξήσουμε ανάλογα το σκόρδο και το ταμπάσκο.
Η προσθήκη της παρμεζάνας σε σάλτσα γιαουρτιού είναι μάλλον ασυνήθιστη, αλλά αποδείχθηκε ταιριαστή!
Σε εμάς αρέσει να συνοδεύουμε τα φιλετάκια και την σος γιαουρτιού, με μικρές πιτούλες για σουβλάκι. Ωραιότατα ταιριάζουν όμως και οι τηγανητές πατάτες, ο πουρές ή ότι άλλο μας αρέσει.
Και κάτι σημαντικό για την συγκεκριμένη σάλτσα! Είναι τόσο ευέλικτη, που μπορεί να συνοδεύσει διάφορα είδη ψητού κρέατος, μπιφτέκια, αλλά μπορεί να προσφερθεί αντί για το γνωστό μας τζατζίκι σε ένα τραπέζι.
Ακόμη μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και σαν μαρινάδα για να μαρινάρουμε κρεατικά. Θα τα αφήσουμε να μαριναριστούν για λίγες ώρες ή και όλη τη νύχτα.
Πάμε όμως να δούμε την συνταγή!

Tuesday, 23 September 2014

Pretzels μαλακά


Εδώ και καιρό η κόρη μου μου ζητούσε επίμονα να της φτιάξω pretzels.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, πέτυχα μια συνταγή που μου άρεσε και έφτιαξα πεντανόστιμα αφράτα pretzels, τα οποία η μικρή μου απόλαυσε σαν σνακ μα και σαν κολατσιό στο σχολείο της.
Νομίζω είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, ώστε να απολαύσουμε ένα λαχταριστό σνακ!
Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε!

Monday, 22 September 2014

Cheesecake cookies


Στα cheesecakes είναι γνωστό τι αδυναμία έχω, τόσο εγώ όσα και τα περισσότερα κορίτσια του blog μας. Έτσι η ιδέα να φτιάξω cookies με γεύση cheesecake, ομολογώ με ενθουσίασε πολύ!
Το ότι τα cookies πριν ψηθούν τυλίχτηκαν σε τριμμένα μπισκότα oreo, με ενθουσίασε ακόμα περισσότερο!
Έτσι προέκυψαν 20 υπέροχα μαστιχωτά cookies με γεύση cheececake, που τα ….. εξαφανίσαμε σε ένα απόγευμα. Άντε, έμειναν και 3-4 για το καφεδάκι μας την επόμενη μέρα.
Τα cookies μου τα διακόσμησα με ροζ σοκολάτα που είχε γεύση φράουλας, δώρο από το Ελενάκι μας.
Μα μπορούμε να τα διακοσμήσουμε και με λευκή κουβερτούρα, κι αν θέλουμε να την χρωματίσουμε ή και να την αρωματίσουμε ακόμα με κάποια εσάνς.
Η και να μην βάλουμε καθόλου σοκολάτα, πάλι το ίδιο νόστιμα θα είναι!
Πάμε να τα φτιάξουμε!

Saturday, 20 September 2014

Μούστος-πετιμέζι-σταφύλια


Στην σημερινή μας ανάρτηση συγκεντρώσαμε όλες τις αναρτήσεις μας τις σχετικές με τα σταφύλια.

Friday, 19 September 2014

Κανελόνια ή κρέπες με σπανάκι


Μια πεντανόστιμη συνταγή από την φίλη μου την Ντόρα για κανελόνια ή κρέπες με σπανάκι και τυριά.
Ιδανική πρόταση για μπουφέ αλλά και με μια ωραία σαλάτα είναι ένα πλήρες γεύμα.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε και πως τα φτιάχνουμε!

Thursday, 18 September 2014

Tortillas με νουτέλα και μπανάνα


Ανοιχτά και πάλι από σήμερα τα σχόλιά μας!!
Είπαμε να σας .... ξεκουράσουμε για λίγες μέρες, όμως μας λείψατε και είμαστε και πάλι εδώ!
Και φυσικά θα εξακολουθήσουμε να τα λέμε και στο facebook, στο γκρουπάκι ή στην σελίδα μας.

Πλέον έχετε καταλάβει την αδυναμία μου στις tortillas, με τις οποίες κατά καιρούς φτιάχνω διάφορες αλμυρές νοστιμιές, όπως οι pizzadillas μου αλλά και η κιμαδόπιτα με tortillas.
Έχω ετοιμάσει και άλλες συνταγές με tortillas, που φυσικά θα μοιραστώ μαζί σας σύντομα.
Αυτή την φορά όμως αποφάσισα να πειραματιστώ με γλυκές γεύσεις τυλιγμένες σε tortillas.
Κι έτσι έφτιαξα γλυκές tortillas, με νουτέλα, μπανάνα και έξτρα σοκολάτα.
Τις περιέλουσα με σιρόπι σοκολάτας και ……. δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σοκο-απολαυστικές ήταν!!!!!
Να προσθέσω και την ευκολία παρασκευής τους??? Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έτοιμο το λαχταριστό γλυκάκι μας.
Πάμε να δούμε πόσο εύκολα θα τις ετοιμάσουμε!

Wednesday, 17 September 2014

Ψαρονέφρι με ούζο και ελιές


Στο ψαρονέφρι έχω ιδιαίτερη αδυναμία, καθώς είναι ένα μαλακό κομμάτι κρέατος με λίγα λιπαρά αλλά εξαιρετικά νόστιμο. Ευέλικτο ως προς την χρήση του, μαγειρεύεται με χίλιους δύο τρόπους.
Κατά την γνώμη μου είναι από τα μέρη του χοιρινού που εκτός από λίγο αλατάκι και πιπεράκι, δεν χρειάζεται απαραιτήτως επιπλέον καρύκευση για νοστιμίσει. Όταν όμως του προστεθούν καρυκεύματα, μυρωδικά και άλλα συνοδευτικά, "συνεργάζεται" άψογα μαζί τους!
Λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό "υπόβαθρο" γι΄ αυτά, αναδεικνύει την συνταγή μας, δίνοντας ένα γευστικότατο αποτέλεσμα. Θέλει όμως προσοχή στο ψήσιμό του για να μην σκληρύνει.
Στην συνταγή που σας δίνουμε σήμερα κυριαρχούν τα αρώματα του ούζου, σιγοντάρει η νοστιμιά της ελιάς Καλαμών μαζί με αγαπημένα μυρωδικά, κάνοντας το ψαρονέφρι μας μια γευστική πανδαισία!
Μικρές, χρωματιστές πιπεριές δίνουν το χρώμα στο φαγητό μας!
Δεν θα σας πω περισσότερα! Πάμε χωρίς καθυστέρηση να σας δείξω πως θα το μαγειρέψουμε!!!

Tuesday, 16 September 2014

Πατάτες φούρνου με μπέικον


Οι … διαφορετικές πατάτες φούρνου!!
Εμπλουτισμένες με μπέικον, μανιτάρια και τυριά, θα αποτελέσουν ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για τα μπιφτεκάκια και τα διάφορα ψητά κρεατικά σας.
Μα και σκέτες ακόμα, είναι ωραιότατες για ένα εύκολο βραδινό αλλά και γιατί όχι?? …. για ένα πλούσιο πρωινό που θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας κάποιο χαλαρό κυριακάτικο πρωί.
Πάμε να τις μαγειρέψουμε!

Monday, 15 September 2014

Μπάρες με χουρμάδες


Ίσως οι πιο νόστιμες μπάρες που έχω δοκιμάσει!
Οι χουρμάδες τους δίνουν την απαραίτητη γλυκύτητα, ώστε να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας για κάτι γλυκό και ταυτόχρονα να απολαύσουμε μιαν υπέροχη λιχουδιά!
Οι μπάρες αυτές δεν θέλουν ψήσιμο, και ετοιμάζονται γρήγορα και πανεύκολα!
Πάμε να σας πω πως θα τις φτιάξουμε!

Saturday, 13 September 2014

Το προζύμι του Σταυρού


Το προζύμι του Σταυρού το πιάνουμε ανήμερα, δηλαδή στις 14 Σεπτεμβρίου!
Έτσι μου λεγε η γιαγιά μου ανήμερα του Σταυρού: "πάω να πιάσω το προζύμι"
Και κάθε χρόνο ανήμερα του Σταυρού, το ίδιο κάνω κι εγώ.
Πάω εκκλησία, παίρνω βασιλικό και Αγιασμό και καταπιάνομαι να πιάσω το προζύμι.
Πριν σας πω όμως πως το κάνω, δώστε μου λίγο χρόνο για να σας μεταφέρω ένα κείμενο από το egrigoros.gr το οποίο θεωρώ εξαιρετική πηγή λαογραφικών στοιχείων, που αξίζει να μεταφερθούν και να διασωθούν:

Friday, 12 September 2014

Εύκολη τάρτα λεμονιού


Δροσερή και ανάλαφρη τάρτα που μοσχοβολάει λεμονάκι!!
Αφιερωμένη στους λεμονολάτρεις, που από ότι ξέρω είναι πολλοί!
Σας εγγυώμαι θα την λατρέψετε!!
Το βασικό συστατικό της είναι το γιαούρτι, κι έτσι – λέμε τώρα – μειώνονται και οι τύψεις μας, αν κι εμείς δεν νομίζω να νοιώσαμε την παραμικρή τύψη την ώρα που την απολαμβάναμε!
Πάμε να σας πω πόσο εύκολα θα την φτιάξουμε!

Thursday, 11 September 2014

Chicken burgers με γουακαμόλε


Σήμερα για την κορούλα μου ξεκινάει μια καινούρια σελίδα στην ζωή της!
Πρώτη Δημοτικού!!!! Πρωτάκι!!
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί στην προσπάθειά τους.

Για σήμερα μαγειρεύουμε νόστιμα σπιτικά burgers, με τα αγαπημένα μας μπιφτέκια κοτόπουλου.
Ετοιμάζουμε και μια νόστιμη σάλτσα guacamole (την συνταγή μας μπορείτε να δείτε εδώ), η οποία ταιριάζει εκπληκτικά με τα υπόλοιπα υλικά, και απολαμβάνουμε μιαν εξαιρετική λιχουδιά!
Πάμε να τα ετοιμάσουμε!

Wednesday, 10 September 2014

Φιογκάκια από τα χεράκια σας


Ακούσατε φιογκάκια και ήρθατε κουνιστές και λυγιστές να στολιστείτε???
Παίξατε και χάσατε!!!!
Αυτά τα φιογκάκια δεν θα στολίσουν τα μαλλάκια σας, αλλά τα πιατάκια σας!
Σας έχω πει κι άλλες φορές νομίζω πόσο εύκολο είναι να έχουμε τα δικά μας φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι.
Για να δούμε πόσο!!

Tuesday, 9 September 2014

Λαζάνια με πικάντικο κοτόπουλο


Τα ζυμαρικά τα αγαπάμε οι περισσότεροι από εμάς.
Η σημερινή συνταγή είναι φτιαγμένη με φύλλα από λαζάνια, στα οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία καθώς είναι πολύ βολικά σαν πρώτη ύλη και συνδυάζονται με πολλές σάλτσες και γεμίσεις.
Αυτή την φορά επέλεξα κοτοπουλάκι σε συνδυασμό με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Τα τυράκια που χρησιμοποίησα ήταν η αγαπημένη μας παρμεζάνα καθώς και το ρεγκάτο.
Σούπερ ο τελικός συνδυασμός και φυσικά η γεύση μας ενθουσίασε!
Κυριακάτικο ή γιατί όχι και καθημερινό φαγάκι που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Monday, 8 September 2014

Σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια


Σοκολατόπιτα! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα απίστευτα σοκολατένιο γλυκάκι??
Αυτή τη φορά το συνδύασα με ένα πολύ ιδιαίτερο σπιτικό παγωτό βανίλια με τυρί κρέμα.
Το αποτέλεσμα ήταν ένας εκρηκτικός γευστικός συνδυασμός!
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!

Saturday, 6 September 2014

Τούρτα ανανά με παντεσπάνι lime


Τις τούρτες μου συνήθως τις φτιάχνω για κάποιες ξεχωριστές περιστάσεις. Εορτές, γενέθλια, άφιξη αγαπημένων προσώπων ή κάτι ανάλογο.
Η τούρτα που θα σας δείξω σήμερα, φτιάχτηκε για κάποια γενέθλια. Εξωτικό άρωμα και γεύση ανανά, που άρεσε πολύ στον εορτάζοντα!
Όταν σβήσαμε τα κεράκια και την δοκιμάσαμε μου δήλωσε με φανερή ικανοποίηση: “Λοιπόν όπου προστίθεται ο ανανάς, δίνει την αίσθηση δροσιάς στην γεύση!!” Μετά από αυτό, αποφάσισα ότι θα φτιάχνω το γλυκάκι αυτό ανεξαρτήτου περιστάσεως!
Η συγκεκριμένη τούρτα ανανά, δεν καλύπτεται και στα πλάγια από κάποια κρέμα όπως γίνεται συνήθως. Αυτό την κάνει ακόμα πιο ελαφριά.
Είναι ένα γλυκό που μπορούμε να παρουσιάσουμε και την πιο ζεστή καλοκαιρινή ημέρα, προσφέροντας στους καλεσμένους μας ένα πραγματικά δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να την απολαύσουμε οποτεδήποτε θελήσουμε.
Πάμε να την φτιάξουμε!

Friday, 5 September 2014

Παγωτό μπανάνα


Αρνούμαι να αποδεχθώ ότι το καλοκαίρι τελείωσε, και μιας και ακόμα ο καιρός το επιτρέπει εξακολουθώ να φτιάχνω τα αγαπημένα μου παγωτά.
Το σημερινό παγωτάκι είναι από τα πιο νόστιμα που δοκιμάσαμε το φετινό καλοκαίρι!!
Διαφορετικό από όποιο άλλο παγωτό μπανάνα έχετε δοκιμάσει, όπως θα παρατηρήσετε από τα υλικά του.
Έχει πολύ ωραία υφή και ταιριάζει καταπληκτικά με καραμελωμένα καρύδια ή με σιρόπι καραμέλας.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Thursday, 4 September 2014

Λευκό παντεσπάνι με lime


Ένα ακόμη παντεσπάνι θα σας δείξουμε σήμερα.
Ένα ωραίο και σταθερό παντεσπάνι, χωρίς κρόκους μόνο με τα ασπράδια των αυγών.
Το έχω αρωματίσει με ξύσμα και χυμό lime. Το lime μου αρέσει ιδιαίτερα καθώς έχει την λεμονάτη γεύση που αγαπώ, χωρίς να είναι τόσο έντονα όξινο όπως το λεμόνι. Το άρωμά του είναι πιο "γλυκό" θα λέγαμε, από αυτό του λεμονιού.
Το έφτιαξα για μια δροσερή τούρτα με εξωτική γεύση που θα σας δείξουμε σε επόμενη ανάρτηση.
Είναι αφράτο και σταθερό, θέλει όμως αρκετό "βρέξιμο" με κάποιο ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης, γιατί στεγνώνει εύκολα.
Τρώγεται και σαν ένα ελαφρύ κέικ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου μια συνταγή απαιτεί τέτοιου είδους παντεσπάνια, όπως τούρτες, trifles, σε τούρτες παγωτών, σε γλυκά με κρέμες που σερβίρονται σε ποτήρι και αλλού.
Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε!

Wednesday, 3 September 2014

Σουβλάκια ξιφία


Μια συνταγή που μου λύνει τα χέρια όταν δεν έχω πολύ χρόνο για μαγείρεμα!
Ένα ελαφρύ και πολύ χορταστικό γεύμα, ένα φαγάκι που ψήνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους μας!!

Tuesday, 2 September 2014

Σπετζοφάϊ αλά Ελενα


Έδωσα αυτήν την ονομασία στο σπετζοφάϊ μου, όχι φυσικά επειδή εγώ ανακάλυψα αυτό το υπέροχο φαγάκι, ούτε βέβαια γιατί είμαι μια σούπερ ντούπερ σεφ που απαιτώ ό,τι μαγειρεύω να φέρει το όνομά μου.
Την έδωσα απλά επειδή αυτό είναι ένα σπετζοφάϊ λίγο διαφορετικό από το παραδοσιακό.
Έχει βέβαια τα γνωστά κρεμμύδια, πιπεριές και καλής ποιότητος χωριάτικα λουκάνικα, αλλά επιπλέον αντί για σάλτσα ντομάτας, έχει ένα ολόκληρο μπουκάλι σάλτσα κέτσαπ.
Αποτέλεσμα είναι μια υπέροχη, γλυκιά σαλτσούλα που σπάει την αψάδα από τα λουκάνικα και παίρνει όλο το άρωμα από τις πιπεριές και όλη την γλύκα από τα κρεμμυδάκια.
Όπως καταλάβατε, είναι ένα σπετζοφάϊ τεμπέλικο, που ετοιμάζεται σε ελάχιστο χρόνο, άρα μπορεί περήφανα να φέρει το όνομά μου νομίζω :P

Monday, 1 September 2014

Σφολιατίνες με σοκολάτα και φουντούκια


Σας έπιασαν ξαφνικές υπογλυκαιμίες και θέλετε ένα γλυκάκι στα γρήγορα;
Σας ήρθαν ξαφνικές επισκέψεις και χρειάζεστε κάτι να συνοδεύσετε το καφεδάκι που θα προσφέρετε;
Θέλετε να φτιάξετε ένα εύκολο γλυκό κέρασμα και δεν ξέρετε τι;
Σας έχω την καλύτερη λύση!!
Σφολιατίνες με σοκολάτα κουβερτούρα και φουντουκάκι!
Δεν θα χρειαστείτε πάνω από μισή ώρα συνολικά, για να τις φτιάξετε και να τις ψήσετε! Αφήστε που θα εξαφανιστούν ώσπου να πείτε κύμινο!
Την ημέρα που τις έφτιαξα, ευτυχώς προνόησα να φυλάξω μερικές για να τις φωτογραφίσω!!
Εμφανίσιμο και εύκολο γλυκάκι που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!
Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε τις σοκολατένιες σφολιατίνες μας!

Τα υλικά μας:
1 μακρόστενο φύλλο σφολιάτας, φρέσκο ή κατεψυγμένο
75 γρ. σκούρα κουβερτούρα
3/4 φλιτζανιού φουντούκια
Τι κάνουμε:
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα τρίβουμε σχετικά ψιλά.
Κόβουμε την σκούρα κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια. Ή την τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού.
Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένη σφολιάτα, την ξεπαγώνουμε. Η φρέσκια θα μας βολέψει καλύτερα γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως.
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, επάνω στο πλαστικό περιτύλιγμα με το οποίο είναι συνήθως τυλιγμένη. Αυτό θα μας βοηθήσει αργότερα να την τυλίξουμε πιο εύκολα σε ρολό.
Σκορπίζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας την ψιλοκομμένη ή τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα. Επάνω από την κουβερτούρα σκορπίζουμε το τριμμένο φουντουκάκι και πάλι σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ανασηκώνουμε την μια άκρη της σφολιάτας από την μακριά της πλευρά, με την βοήθεια του πλαστικού περιτυλίγματος. Τυλίγουμε σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι που κόβει καλά, κόβουμε σε ρολάκια των δύο εκατοστών.
Τοποθετούμε τα ρολάκια αυτά στο ταψί που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για 10 λεπτά. Δεν ψήνουμε παραπάνω τις σφολιατίνες, γιατί θα γίνουν σκληρές.
Αφού βγάλουμε τα γλυκάκια μας από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάμε σε κουτί που κλείνει καλά.
Μπορούμε επίσης να λιώσουμε σκούρα ή γάλακτος ή λευκή κουβερτούρα και να βουτήξουμε μέσα τις σφολιατίνες μας μέχρι την μέση. Τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει η σοκολάτα και κατόπιν τις προσφέρουμε.
Αν δεν μας αρέσει το φουντούκι, το αντικαθιστούμε με τον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία, καλό μήνα σας εύχομαι!!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση σχετικά με την συνταγή, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο μέιλ του blog μας syntageskardias@yahoo.com ή στο γκρουπάκι ή την σελίδα μας στο facebook.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...