Saturday 29 August 2015

Μοσχαράκι καπαμάς


Το φαγητό αυτό το θεωρώ απόλυτα καλοκαιρινό!
Ίσως γιατί μόνο το καλοκαίρι βρίσκω τα φρέσκα μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια, που είναι βασικό συστατικό της νοστιμιάς του.
Ίσως πάλι γιατί όποτε το μαγειρεύω, μου έρχονται θύμησες από παλιότερα καλοκαίρια, όπου μετά το μπάνιο στρωνόταν το τραπέζι κάτω από την μεγάλη συκιά και μικροί μεγάλοι απολαμβάναμε αυτό το φαγάκι με φετούλα και φρέσκο ψωμάκι!
Πάμε να το μαγειρέψουμε και παρέα!

Χρειαζόμαστε:
1,5 κιλό μοσχαράκι σε μερίδες
2 κιλά μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες
1 κούπα πουμαρό
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Διαλέγουμε τρυφερό κομμάτι κρέατος, εγώ συνήθως το φτιάχνω με ποντίκι.
Επίσης τα κολοκυθάκια που θα διαλέξουμε, θα πρέπει να είναι μικρούλικα και τρυφερά.
Το φαγάκι αυτό γίνεται και με μεγαλύτερα κολοκύθια, αλλά άλλη η νοστιμιά του με τα μικρούλικα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από το μούλτι.
Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια.
Τα τηγανίζουμε ολόκληρα σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φετάκια, και τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, να ροδίσει το κρέας από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το πουμαρό, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι αν χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 2 ώρες.
Ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον μαϊντανό και τα κολοκυθάκια.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...