Saturday 10 October 2015

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών


Κυριακάτικο φαγάκι που θα σας ενθουσιάσει με την νοστιμιά του!
Ζουμερό σνίτσελ, μαγειρεμένο μέσα σε μιαν υπέροχη σαλτσούλα με μανιτάρια και μπόλικα κρεμμυδάκια, που κάνουν το φαγάκι γλύκισμα.
Για την σάλτσα μου χρησιμοποίησα την ιδέα της Χαράς, από το νόστιμο blog cookandfeed, με κάποιες τροποποιήσεις που έκανα για να έλθει πιο κοντά στις γευστικές μας προτιμήσεις.
Η Χαρά είχε μαγειρέψει στην σάλτσα αυτή τα salisbury steaks της, αλλά πιστέψτε με, η σάλτσα αυτή ταιριάζει υπέροχα και με τα σνίτσελ και με τα μπιφτεκάκια αλλά και με τις μπριζολίτσες σας.
Πάμε να μαγειρέψουμε!


Θα χρειαστούμε:
6 σνίτσελ (έβαλα γαλοπούλας, αλλά μπορείτε να βάλετε ότι σνίτσελ προτιμάτε)
250 γρ. μανιτάρια portobello
2 κρεμμύδια
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κύβους λαχανικών
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
2 κουταλιές κορνφλάουρ
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο + 1 κουταλιά βούτυρο
Για το πανάρισμα των σνίτσελ
αλεύρι
αλάτι
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε τα σνίτσελ.
Βάζουμε σε μεγάλο πιάτο αλεύρι και 1 περίπου κουταλιά αλάτι.
Πανάρουμε τα σνίτσελ σε αυτό το μείγμα και τα τηγανίζουμε σε αρκετό ελαφρύ λάδι.
Φροντίζουμε να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, ώστε να τηγανιστούν καλά, χωρίς να μας καούν όμως.
Όταν είναι έτοιμα, τα ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Διαλύουμε τους κύβους λαχανικών σε 3,5 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό.
Βάζουμε σε απλωτό και βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε την σκόνη σκόρδου και το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Κατόπιν προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών με το νερό στο οποίο τους έχουμε διαλύσει και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε και το κορνφλάουρ με το νερό στο οποίο το έχουμε διαλύσει.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Αδειάζουμε την σάλτσα σε βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα σνίτσελ, τα καλύπτουμε με την σάλτσα και συνεχίσουμε να σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας περιχυμένα με την σάλτσα μανιταριών.
Εμείς συνοδεύσαμε το φαγάκι μας με σπιτικό πουρέ πατάτας, πάνω από τον οποίο βάλαμε και μπόλικη από αυτήν την υπέροχη σαλτσούλα!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...