Thursday 29 October 2015

Λάδι ροδιού

Βάλτε τα ρουμπίνια και στο πρόσωπο!!!

Όλοι λίγο πολύ κάποια ροδιά θα έχουμε δίπλα μας για να...τσουρνέψουμε και λίγα ρόδια.
Φτιάξαμε λικέρ, φτιάξαμε μαρμελάδα, ήπιαμε τον χυμό τους, τα βάλαμε στις σαλάτες ... ώρα να το βάλουμε και στο πρόσωπο.
Για τις θαυματουργές, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τα οφέλη του ροδιού δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.
Αφού λοιπόν έχουμε κάνει όλα τα παραπάνω νοικοκυρίστικα, ώρα για beaute!!!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά:
Δεν τσούρνεψα από καμιά ροδιά.
Τα ροδάκια μου ήρθαν πεσκέσι από ξανθό συνμέλος - πάσα ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις, εντελώς ασυμπτωματική - μικρά, πεντανόστιμα, ολόγλυκα και ζουμερά.
Πώς είναι αυτά που βλέπουμε στα καφάσια ... τα εισαγόμενα??? Καμία σχέση!!!
Τα ξεζούμισα, έφτιαξα μαρμελάδα με ρόδι και μήλο, τα τσάκισα στις σαλάτες, περίσσεψαν και δύο.
Τί έμεινε???
Να τα εκμεταλλευτώ και για το πρόσωπο, φτιάχνοντας σε χρόνο μηδέν ένα λάδι γεμάτο θαυματουργές ιδιότητες.
Πώς???
Σε ένα μικρό σκούρο μπουκαλάκι - πολύ μικρό γιατί ο χυμός του ροδιού είναι φυσικός, άρα με περιορισμένη διάρκεια ζωής και πολύ σκούρο για να μην οξειδωθεί το αμυγδαλόλαδο που χρησιμοποίησα σαν βάση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ) - έβαλα το λάδι και τον χυμό από μισό ρόδι, σε ίσες αναλογίες.
Ανακάτεψα και για να το ενισχύσω, πρόσθεσα από 3 σταγόνες έλαιο ροδάκινου και σταφυλιού - πολύτιμα αποκτήματα από το πρόσφατο ταξίδι στην Πόλη - και φυσικά μία μπιλίτσα βιταμίνη Ε ,σαν συντηρητικό, αλλά και ενισχυτικό.
Αν δεν έχετε τα δύο παραπάνω έλαια δεν χάλασε κι ο κόσμος, το ρόδι και το λαδάκι μια χαρά θα κάνουν την δουλειά και μόνα τους.
Ένα καλό ανακάτεμα, καλό κλείσιμο του μπουκαλιού και έτοιμο το θαυματουργό!
Πριν το κλείσιμο βέβαια έπεσε καθαρισμός στο πρόσωπο και άπλωμα μικρής ποσότητας του λαδιού.
Μην ανησυχήσετε ότι θα μοιάζετε με λαδωμένο ποντικό. Το αμυγδαλόλαδο απορροφάται γρήγορα και ενυδατώνει απίστευτα το δέρμα.
Φυλάξτε το πολύτιμο μπουκαλάκι στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε το δύο φορές την ημέρα και ελάτε να μου πείτε.
Ααααααααααα ...μην ξεχάσω!
Επειδή σκυλοβαρέθηκα να πλένω τα τσουμπλέκια του αποχυμωτή για να βγάλω τον χυμό του ροδιού, χρησιμοποίησα την πρέσα....του σκόρδου.

Καθάρισα το ροδάκι και πέρασα τα κόκκινα ρουμπίνια στην πρέσα (προσοχή...πιτσιλάει)!
Όπως είπα και πριν, μην σας πιάνει η βαρεμάρα, φτιάξτε μικρή ποσότητα και αν τελειώσει ξαναφτιάξτε.
Και μην ξεχάσετε να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Ασπασμούς από ένα
SpIrToKoYto

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...