Saturday 28 November 2015

Κέικ σιροπιαστό με ρικότα


Τι να πω γι αυτό το τόσο ξεχωριστό κέικ??
Πλούσιο, κρεμώδες, σιροπιασμένο ως το εσωτερικό του, ένα κέικ τελείως διαφορετικό από όσα έχετε μέχρι τώρα δοκιμάσει!
Για να σας περιγράψω την γεύση του, φανταστείτε το ως ένα ραβανί, με λιγότερη ζύμη και περισσότερη κρέμα.
Σας μπέρδεψα?
Τότε δεν μένει παρά να το φτιάξετε για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας!
Πιστέψτε με, δεν θα το μετανιώσετε!!

Τα υλικά μας:
80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
80 γρ. ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
500 γρ. τυρί ρικότα
μισό κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 2 βανίλιες άρωμα)
3 κουταλιές βούτυρο
Για το σιρόπι
300 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός την ζάχαρη, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την εσάνς βανίλιας και την ρικότα.
Προσθέτουμε τα αυγά και το σιμιγδάλι, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.
Βουτυρώνουμε μέτριο πυρέξ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 55-60 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά του.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, όχι όμως εντελώς, να είναι αρκετά ζεστό όταν θα περιχύσουμε το γλυκό μας.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια.
Το αφήνουμε 5 λεπτά να «ανασάνει» και κατόπιν το περιχύνουμε με το σιρόπι.
Αφήνουμε το κέικ να «τραβήξει» το σιρόπι, προτού το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...