Saturday 19 December 2015

Κορμός με κρέμα μπισκότων oreo


Είναι πολλοί αυτοί που συνηθίζουν στις γιορτές να φτιάχνουν κάποιον κορμό!
Ο κορμός δίνει μια γιορτινή αίσθηση σε όποιο τραπέζι μας κι αν τον παρουσιάσουμε!
Έτσι κι εμείς σήμερα, σας ετοιμάσαμε έναν απίστευτα γευστικό κορμό, «φυλακίζοντας» μια λαχταριστή κρέμα με μπισκότα oreo μέσα σε ένα αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι.
Τον καλύψαμε με σαντιγί, τον περιχύσαμε με λιωμένη σοκολάτα και σας τον κερνάμε με πολλή αγάπη!
Πάμε να σας πούμε πως θα τον φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό φλιτζάνι τσαγιού κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
μισό φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μια πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι σοκολάτας:
¾ φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζανιού τσαγιού νερό
1 γεμάτη κουταλιά κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
Για τη κρέμα με μπισκότα oreo:
200 γρ. τυρί κρέμα
¾ φλιτζανιού τσαγιού άχνη ζάχαρη
8 μπισκότα oreo θρυμματισμένα στο multi
200 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για την επικάλυψη:
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για το γαρνίρισμα:
75 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη, να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο κοσκινισμένο και το αλάτι.
Σε ένα μέτριο ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου και αδειάζουμε πάνω σε αυτό το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 15-16 λεπτά περίπου.
Σε μια επιφάνεια στρώνουμε μια μεγάλη καθαρή πετσέτα.
Όταν βγάλουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αναποδογυρίζουμε από το ταψί πάνω στην πετσέτα, ώστε το αντικολλητικό χαρτί να είναι στην επιφάνεια.
Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί και κατ’ ευθείαν τυλίγουμε το παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα σε ρολό.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι σοκολάτας:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρουν 4-5 βράσεις σε δυνατή φωτιά.
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα με τα μπισκότα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε την χτυπημένη σε σαντιγί κρέμα γάλακτος.
Ετοιμάζουμε την σαντιγί για την επικάλυψη, χτυπώντας καλά την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
Συναρμολόγηση:
Ξετυλίγουμε το ρολό προσεκτικά και με ένα πινέλο απλώνουμε στο παντεσπάνι το σιρόπι σοκολάτας, ώστε να νοτίσει καλά.

Απλώνουμε στο παντεσπάνι ομοιόμορφα την κρέμα μπισκότων.

Μπορούμε αν θέλουμε να κρατήσουμε λίγη από την κρέμα (περίπου 4 γεμάτες κουταλιές) για να γαρνίρουμε το γλυκό μας στο τέλος.
Προσεκτικά τυλίγουμε κατά μήκος το ρολό.
Με μια μαρίζ απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού την σαντιγί της επικάλυψης.
Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια όπως φαίνεται στην φωτό

και αν έχουμε κρατήσει κρέμα μπισκότων, με ένα κορνέ κάνουμε ροζέτες πάνω από την σαντιγί.

Τέλος περιχύνουμε την επιφάνεια με την λιωμένη κουβερτούρα, κάνοντας διάφορα σχέδια.
Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου πριν τον σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...