Sunday 3 January 2016

Μιλφέϊγ σοκολατένιο


Ξέρω ότι γλυκά καταναλώσαμε πολλά αυτές τις μέρες!
Όμως θέλαμε να ξεκινήσουμε τα κεράσματά μας για την νέα χρονιά με κάτι γλυκό και σοκολατένιο!
Αγαπημένο μιλφέϊγ με σοκολατένια γεύση μέσα από μια πεντανόστιμη κρέμα με κομμάτια από φρουτάκια της εποχής και της προτίμησής μας!
Ένα γλυκό δροσερό και ελαφρύ, που φτιάχνεται όλες τις εποχές.
Εγώ το στόλισα με φραουλίτσες, μπορούμε όμως να το στολίσουμε με διαφορετικά φρούτα ή να παραλείψουμε τα φρούτα και να πασπαλίσουμε την κορυφή του με τριμμένη σοκολάτα.
Όπως και αν το προτιμάμε είναι υπέροχο!!

Θα χρειαστούμε:
1 μακρόστενο φύλλο σφολιάτας
Για την σοκολατένια κρέμα
500 ml. φρέσκο γάλα
80 γρ. απλή ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
3 μέτρια αυγά
1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
75 γρ. σκούρα κουβερτούρα
2 γεμάτες κουταλιές κρέμα σαντιγί
Για το στόλισμα
κρέμα σαντιγί
κομμάτια φρούτων (φράουλες, ανανάς, ακτινίδιο, μάνγκο κλπ.)
ή τριμμένη σκούρα κουβερτούρα
Στην πράξη:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Στρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε επάνω το φύλλο της σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια από τη μακριά του πλευρά.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι την σφολιάτα σε όλη της την επιφάνεια, ώστε κατά το ψήσιμο να φουσκώσει ομοιόμορφα.
Ψήνουμε τα κομμάτια της σφολιάτας ως να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάμε σε κουτί ή τα τυλίγουμε προσεκτικά σε πλαστική μεμβράνη ώστε να μην πάρουν υγρασία και μαλακώσουν.
Φτιάχνουμε την σοκολατένια κρέμα. 
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε 1-2 λεπτά με το σύρμα των αυγών.
Προσθέτουμε λίγη λίγη την ζάχαρη και κατόπιν το άρωμα βανίλιας. Χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο το ζεστό γάλα.
Βάζουμε πίσω στην κατσαρόλα το μείγμα και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά την κρέμα και ρίχνουμε μέσα την σκούρα κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε κομματάκια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα.
Αφού ενοποιηθεί η κουβερτούρα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σκεπάζουμε την κρέμα με πλαστική μεμβράνη. Η μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα για μην δημιουργηθεί κρούστα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και την βάζουμε στο ψυγείο.
Συναρμολογούμε το γλυκό μας 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύουμε με την βοήθεια του σύρματος των αυγών. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές κρέμας σαντιγί και με απαλές κινήσεις την ενοποιούμε με την σοκολατένια κρέμα. 
Βάζουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος το ένα κομμάτι ψημένης σφολιάτας.
Απλώνουμε επάνω την μισή κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να σκορπίσουμε πάνω από την κρέμα μικρά κομματάκια φρούτων.
Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και επάνω σε αυτό, απλώνουμε την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα.
Βάζουμε από πάνω το τελευταίο φύλλο σφολιάτας.
Στολίζουμε την επιφάνεια με κρέμα σαντιγί και κομματάκια φρούτων ή τριμμένη κουβερτούρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να κρατήσουμε μια ποσότητα σοκολατένιας κρέμας, να την βάλουμε σε ένα κορνέ και να στολίσουμε περιμετρικά την επιφάνεια του μιλφέιγ, όπως έκανα εγώ.
Στο δε κέντρο της επιφάνειας του γλυκού γαρνίρουμε με την σαντιγί.

Η προετοιμασία του γλυκού μπορεί να γίνει από την προηγούμενη ημέρα και η συναρμολόγησή του την ημέρα που θα το σερβίρουμε, υπολογίζοντας τον χρόνο που χρειάζεται να παραμείνει στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...