Saturday 21 May 2016

Τούρτα με strawberry curd


Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, το blog μας έχει γιορτή!!
Και ποιοι δεν γιορτάζουν??
Θα αναφέρω πρώτον απ’ όλους τον γιόκα μου, τον μεγάλο, ως μάνα γκρέκα που λέει και η Βιβή μας. Να το χαίρομαι το παλληκάρι μου!
Γιορτάζουν ακόμα και οι κορούλες της Μαρίας και της Ειρήνης, να τα χαίρονται τα κοριτσάκια τους!
Γιορτάζει και η πολυαγαπημένη μου μανούλα της Μαρίας, αυτήν να την χαιρόμαστε όλες μας:)
Ξέχασα κανέναν???
Ααααααα, ναι!
Γιορτάζουμε κι εγώ και το Ελενάκι μας, Χρόνια Πολλά και σ’ εμάς!
Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες που γιορτάζουν σήμερα, να σας χαίρονται οι αγαπημένοι σας, ευχές από καρδιάς!!!
Κερασματάκι απ’ όλες μας, μια πολύ νόστιμη τούρτα που φτιάχνω συχνά με το αγαπημένο μου strawberry curd. Το οποίο πάρα πολλοί φίλοι μου είπαν ότι το έφτιαξαν και το ευχαριστήθηκαν και ειλικρινά χάρηκα απίστευτα!
Πάμε να σας κεράσουμε και να σας πούμε πόσο εύκολα ετοιμάζεται!

Τα υλικά μας:
2 πακέτα σαβαγιάρ (200 γρ. έκαστο)
1 δόση strawberry curd, όπως περιγράφεται εδώ
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια (περίπου 120 γρ. εκάστη)
το αντίστοιχο για τις κρέμες γάλα
2 σαντιγί Garni (σκόνη) σοκολατένιες (100 γρ. εκάστη)
το αντίστοιχο για τις σαντιγί γάλα
Επιπλέον
2-3 κούπες γάλα για να βουτήξουμε τα σαβαγιάρ
Τι κάνουμε:
Πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω ότι οι δόσεις που δίνω στα υλικά, είναι για ένα τάπερ όπου φτιάχνω συνήθως τα γλυκά ψυγείου μου, με διαστάσεις 34 Χ 27
Αν χρησιμοποιήσετε μικρότερο σκεύος (πυρέξ ή ταψάκι ή φόρμα με κούμπωμα) θα πρέπει να μειώσετε τις ποσότητες από την κρέμα βανίλια και την σοκολατένια σαντιγί, όχι όμως την ποσότητα του curd.
Καλύπτουμε την βάση του σκεύους όπου θα φτιάξουμε την τούρτα μας με σαβαγιάρ, τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει 2-3 φορές στο γάλα.
Ετοιμάζουμε τις κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ.
Πάνω από τις κρέμες απλώνουμε μια δεύτερη στρώση σαβαγιάρ, τα οποία έχουμε προηγουμένως βουτήξει κι αυτά στο γάλα.
Πάνω από αυτά απλώνουμε προσεκτικά το strawberry curd.
Το οποίο καλό θα είναι να το έχουμε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα, ώστε να έχει κρυώσει αρκετά. Μπορούμε να το έχουμε έτοιμο και μια βδομάδα πριν, φυλαγμένο στο ψυγείο, κανένα πρόβλημα.
Όταν είμαστε έτοιμοι, το βγάζουμε από το ψυγείο και το χρησιμοποιούμε στην τούρτα μας.
Στο στάδιο αυτό συνήθως απλώνω μερικές φρέσκες φραουλίτσες πάνω από το curd, κομμένες σε λεπτές ροδέλες. Αυτή τη φορά ξέμεινα από φραουλίτσες, και δεν έβαλα. Ταιριάζουν όμορφα, αν θέλετε να βάλετε.
Τέλος ετοιμάζουμε τις σοκολατένιες Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις απλώνουμε πάνω από το curd.
Για μικρότερο σκεύος θα χρειαστούμε μόνο την μία Garni.
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει, με τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, σαντιγί ή ότι άλλο.
Εγώ πασπάλισα την επιφάνεια με flakes λευκής σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.
Μετά κόβουμε χορταστικά (πάντα) κομμάτια και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...