Wednesday 1 June 2016

Frozen yogurt ανανά και .... σφηνάκια ανανά


Στα frozen yogurts δεν μπορώ να πω ότι είχα τρελή συμπάθεια, και δεν μπορούσα να καταλάβω την «υστερία» που είχε πιάσει πολλούς για κάποιο διάστημα, με αποτέλεσμα να ανοίξουν ένα σωρό μαγαζιά που πουλούσαν frozen yogurts.
Για μένα μεγαλύτερη απόλαυση πρόσφερε ένα κρεμώδες, λαχταριστό παγωτό από ένα παγωμένο γιαούρτι.
Αυτά μέχρι τη στιγμή που δοκίμασα frozen yogurt ανανά από τα χεράκια της φίλης μου της Λυδίας.
Το λάτρεψα!!!!!!
Με τίποτα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτή η πλούσια, κρεμώδης γεύση προερχόταν από τόσο λίγα και απλά υλικά.
Έκτοτε το έχω …. προχωρήσει το θέμα, φτιάχνοντας ένα σωρό frozen yogurts, με πολλές διαφορετικές γεύσεις, και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να τις μοιραστώ όλες μαζί σας!

Τα υλικά μας:
8 φέτες ανανά από κονσέρβα (1 μεγάλη κονσέρβα)
200 ml κρέμα γάλακτος
4-5 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
3 γεμάτες κουταλιές μέλι
Στην πράξη:
Βγάζουμε τις φέτες του ανανά από το σιρόπι της κονσέρβας και τις σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Θέλουμε να είναι όσο πιο στεγνές γίνεται.
Κόβουμε κάθε φέτα σε 8 μικρότερα κομμάτια.
Στρώνουμε ένα αλουμινένιο ταψάκι (ή όποιο σκεύος μας βολεύει) με αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε εκεί απλωτά τα κομμάτια του ανανά.
Βάζουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή και για όλο το βράδυ.
Κατόπιν βγάζουμε το ταψάκι από την κατάψυξη και το αφήνουμε 5-6 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια του ανανά και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε πολύ καλά, ώστε να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Δοκιμάζουμε, κι αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα και ξαναχτυπάμε.
Το μείγμα αυτό είναι τόσο δροσερό και νόστιμο, που τρώγεται ακόμα και έτσι, χωρίς να το καταψύξουμε!
Ο γιος μου πάντα μου ζητάει να του φυλάξω ένα ποτήρι για να το …. κουταλίσει προτού παγώσει.

Αδειάζουμε όσο μείγμα προλάβουμε να σώσουμε σε μπολ ή δοχείο παγωτού, και το βάζουμε στην κατάψυξη ως να παγώσει καλά.
Δυο ανακατέματα ακόμη θα τα χρειαστεί, κάθε 1-2 ώρες.
Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός κατάψυξης να μαλακώσει λίγο.


Και το σιρόπι της κονσέρβας που περίσσεψε??
Θα το πετάξουμε?? Και είναι και μπόλικο!
Δεν πετάμε τίποτα είπαμε!
Εγώ με το σιρόπι αυτό, φτιάχνω συνήθως λαχταριστά σφηνο-ζελεδάκια με εξωτικό άρωμα, που και εντυπωσιακά είναι και πανεύκολα να τα ετοιμάσουμε!

Ετοιμάζω ένα ζελέ ανανά, αντικαθιστώντας το κρύο νερό που αναγράφεται στην συσκευασία με ίση ποσότητα από τον χυμό ανανά της κονσέρβας.
Προσθέτω μια κουταλιά ρούμι και 2-3 κουταλιές Malibu που δίνουν φοβερό εξωτικό άρωμα στα ζελεδάκια, αλλά αν δεν θέλετε να βάλετε κάποιο ποτό, μπορείτε να το παραλείψετε.
Ακόμη μπορούμε αντί για Malibu να βάλουμε Pina Colada, θα δώσει επίσης ωραίο άρωμα, αλλά θα αλλοιώσει λίγο το χρώμα του ζελέ, πράγμα που δεν είναι και κάτι φοβερό.
Παίρνω πλαστικά σφηνοποτηράκια μιας χρήσεως ή μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσεως και βάζω στην βάση τους ένα κερασάκι ή μια φραουλίτσα ή ένα κομματάκι ανανά.
Προσεκτικά γεμίζω τα σφηνοποτηράκια με το μείγμα του ζελέ και τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και να σφίξει το μείγμα.
Τα προσφέρω μέσα στα σφηνοποτηράκια τους και είναι ένα πολύ όμορφο μικρό κερασματάκι που όλοι το ευχαριστιούνται!
Καλή επιτυχία, καλό μήνα να έχουμε!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...