Thursday 1 September 2016

Η ροζ φρουτοσαλάτα


Καλώς σας ξαναβρίσκουμε φίλοι μας, μετά την ολιγοήμερη απουσία μας!
Καλό μήνα σας ευχόμαστε!!
Ελπίζουμε να περάσατε ένα όμορφο καλοκαίρι ή αν ακόμα είσαστε σε διακοπές να περνάτε πολύ όμορφα.
Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε καλοκαιρινή διάθεση, γι αυτό όσο ακόμα ο καιρός θα θυμίζει καλοκαιράκι, θα μοιραστούμε μαζί σας πολλές «δροσερές» νοστιμιές!

Αυτήν την φρουτοσαλάτα, ούτε θυμάμαι πόσες φορές την έφτιαξα αυτό το καλοκαίρι.
Δροσερή, φρουτένια, απολαυστική, ήταν το καλύτερο επιδόρπιο μετά από βραδιές μπάρμπεκιου στο εξοχικό μας.
Άρεσε σε όλους τους φίλους μας και όλοι μου ζήταγαν την συνταγή.
Η συνταγή δεν έχει τίποτα δύσκολο, έχει όμως ένα μυστικό.
Τα φρούτα που θα επιλέξουμε να προσθέσουμε, θα πρέπει να είναι γερά και γλυκά και να μην «βγάζουν υγρά».
Το καλοκαίρι συνήθως την φτιάχνω με αρωματικά ροδάκινα ή νεκταρίνια, πεπόνι και ρόγες από σταφύλι χωρίς κουκούτσι, άσπρες ή κόκκινες.
Τον χειμώνα την φτιάχνω με χειμωνιάτικα φρούτα, μήλα, αχλάδια αλλά και καρεδάκια ανανά.
Αν επιλέξουμε να προσθέσουμε φρούτα όπως μπανάνες ή φράουλες, θα πρέπει να τα προσθέσουμε λίγο πριν το σερβίρισμα, για να μην βγάλουν υγρά όσο η φρουτοσαλάτα θα παγώνει στο ψυγείο.
Πάμε να την φτιάξουμε και να την απολαύσουμε, όσο ακόμα έχουμε στην διάθεσή μας τα υπέροχα φρούτα του καλοκαιριού!

Τα υλικά μας:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φάκελο σαντιγί Garni και το αντίστοιχο γάλα
1 κονσέρβα με φρουτοσαλάτα (καθαρό βάρος 250 γρ. περίπου)
1 κονσέρβα σάλτσα βύσσινο ή φράουλα
4 κούπες διάφορα ψιλοκομμένα, φρέσκα φρούτα εποχής
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Την ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι.
Στραγγίζουμε την φρουτοσαλάτα από το σιρόπι της και προσθέτουμε τα φρούτα στο μείγμα.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα, κομμένα σε κυβάκια.
Μπορούμε να προσθέσουμε και περισσότερα φρούτα αν τα προτιμάμε στην φρουτοσαλάτα μας. Εγώ εδώ στην δικιά μου έβαλα 2 μεγάλα, αρωματικά ροδάκινα, 2 φέτες πεπόνι και ένα τσαμπί σταφύλι σταφίδα με κόκκινες ρόγες.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά στο μπολ.
Τελευταία προσθέτουμε την σάλτσα βύσσινο ή φράουλα και ανακατεύουμε και πάλι απαλά.
Χρησιμοποιούμε σάλτσα φρούτου, όχι κομπόστα. Από αυτές τις σάλτσες που περιέχουν και κομματάκια φρούτου και που τις βρίσκουμε πλέον σε αρκετά σούπερ μάρκετς.
Βάζουμε την φρουτοσαλάτα στο ψυγείο να παγώσει καλά, ώστε να την προσφέρουμε δροσερή στους φίλους μας.
Όπως ανέφερα και παραπάνω, αν χρειαστεί να προσθέσουμε φρούτα όπως μπανάνες ή φράουλες (που ταιριάζουν πάρα πολύ), θα τα προσθέσουμε λίγο πριν το σερβίρισμα και θα τα ανακατέψουμε απαλά μέσα στην φρουτοσαλάτα μας.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...