Saturday 1 October 2016

Blueberries cheesecake


Γνωστό το πάθος μου για τα cheesecakes, είναι το γλυκό που θα φτιάξω τουλάχιστον 2-3 φορές κάθε μήνα.
Έχω φτιάξει ένα σωρό διαφορετικά cheesecakes και νοιώθω ότι έχω πάρα πολλές ιδέες ακόμα για τόσες κι άλλες τόσες παραλλαγές.
Αυτή τη φορά ήθελα να φτιάξω ένα cheesecake που να μοσχοβολάει βατόμουρο.
Το γλυκάκι μου εκτός από ιδιαίτερα γευστικό, είχε και ένα τόσο υπέροχο χρώμα που το έκανε πολύ εντυπωσιακό επίσης.
Νομίζω ότι οι φωτογραφίες αδικούν το χρώμα του, χώρια που δεν μπορούν να περιγράψουν το άρωμα και την γεύση του, οπότε η μόνη λύση είναι είτε να έλθετε να σας κεράσω, είτε να το φτιάξετε με τα χεράκια σας και σίγουρα να το απολαύσετε ;-)
Και μην ξεχνάτε, σε αυτήν εδώ την ανάρτησή μας θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα cheesecakes μας που έχουμε μέχρι σήμερα αναρτήσει.

Θα χρειαστούμε:
450 γρ. κατεψυγμένα blueberries (είναι τα σκούρα μπλε berries)
270 γρ. μαρμελάδα μύρτιλο ή βατόμουρο
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φλιτζανάκι νερό
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
500 γρ. μασκαρπόνε
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη (10 γρ.)
μερικές σταγόνες εσάνς βατόμουρου (προαιρετικά)
flakes σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα
Στην πράξη:
Αφήνουμε τα blueberries σε θερμοκρασία δωματίου ως να ξεπαγώσουν και να μαλακώσουν.
Κατόπιν σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα blueberries, την ζάχαρη, την μαρμελάδα και το νερό. Τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει αρκετά.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ενώνουμε με το βιτάμ, το οποίο έχουμε προηγουμένως λιώσει.
Απλώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά το μασκαρπόνε με το ζαχαρούχο.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα berries, το οποίο θα πρέπει να έχει κρυώσει αρκετά, και ανακατεύουμε καλά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό και την αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά. Κατόπιν την ζεσταίνουμε για μισό μόνο λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων (ή σε μπεν μαρί), ως να διαυγάσει.
Την προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αν διαθέτουμε, προσθέτουμε μερικές σταγόνες εσάνς βατόμουρου, θα ενισχύσει το υπέροχο άρωμα του γλυκού μας.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, πάνω από την βάση των μπισκότων.
Πασπαλίζουμε με flakes λευκής ή σκούρας σοκολάτας ή με τριμμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Κατόπιν κόβουμε χορταστικά κομμάτια και το απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία, καλό μήνα, να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...