Wednesday 9 November 2016

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου


Ένα φαγάκι που αξίζει να δοκιμάσετε!
Λαζάνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου, και περιχυμένα με μπεσαμέλ γιαουρτιού.
Γεύσεις και αρώματα, ενωμένα αρμονικά σε ένα πολύ γευστικό φαγητό.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
12 λαζάνια (τα μεγάλα, τα ορθογώνια)
Για την γέμιση:
650 γρ. κιμά κοτόπουλου
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
¼ κουταλάκι κανέλα σκόνη
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
¼ κούπας τσαγιού κόκκινο κρασί
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
1 δαφνόφυλλο
¼ κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για την κόκκινη σάλτσα:
2/3 κούπας τσαγιού σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
1 κούπα τσαγιού γάλα
2 κουταλιές κορν φλάουρ
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
Επιπλέον
200γ ρ. τριμμένη γραβιέρα (για το τύλιγμα)
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα (πριν το ψήσιμο)
Στην πράξη:
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ζεματάμε τα λαζάνια ως να μαλακώσουν, ώστε να μπορέσουμε να τα ρολάρουμε χωρίς να σπάσουν.
Προσέχουμε να μην παραβράσουν, γιατί θα μας διαλυθούν.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε μια κατσαρολίτσα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τον κιμά κοτόπουλου και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς ως να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης καθώς και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συχνά, ως να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει ο κιμάς με την σάλτσα του.
Ετοιμάζουμε την κόκκινη σάλτσα.
Βάζουμε όλα τα υλικά της σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ γιαουρτιού.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το αυγό και το γάλα και τα ανακατεύουμε με το σύρμα ως να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Συναρμολόγηση.
Αλείφουμε με λίγη από την κόκκινη σάλτσα το πυρέξ ή το ταψάκι που θα τοποθετήσουμε τα λαζάνια.
Παίρνουμε ένα ένα τα βρασμένα λαζάνια και τα τοποθετούμε επάνω σε αλουμινόχαρτο, ώστε να μην μας κολλήσουν σε άλλη επιφάνεια.
Απλώνουμε λίγη από την γέμιση του κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα.
Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψάκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε την υπόλοιπη κόκκινη σάλτσα επάνω από τα λαζάνια.
Τέλος περιχύνουμε με την μπεσαμέλ γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, ως να ροδίσει η επιφάνεια.
Σερβίρουμε τα λαζάνια ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...