Friday 27 January 2017

Χοιρινό σνίτσελ πικάντικο


Το σνίτσελ είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγάκια.
Κάποιες φορές που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου αφήνουν αρκετό χρόνο για μαγείρεμα, καταφεύγω σε αυτό σαν ιδανική απάντηση στην ερώτηση: Και τώρα τι προλαβαίνω να μαγειρέψω που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια;;!!
Ασφαλώς γρήγορο και εύκολο δεν σημαίνει απαραίτητα και άνοστο ή προχειροφτιαγμένο.
Το σνίτσελ είναι ευέλικτο σαν πρώτη ύλη, αλλά θέλει προσοχή να μην παραψηθεί και γίνει σκληρό. Με την προσθήκη των σωστών μυρωδικών, μπαχαρικών γίνεται πραγματικά πεντανόστιμο!
Η σημερινή πρόταση αφορά πικάντικο χοιρινό σνίτσελ, μέτρια καυτερό.
Επέλεξα χοιρινό κρέας γιατί γίνεται πιο μαλακό και ταιριάζει με τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησα. Τα συνοδευτικά του μπορεί να είναι πουρές πατάτας, πατάτες τηγανητές, ρύζι, πράσινη σαλάτα, ντοματοσαλάτα, βραστά λαχανικά, ή ότι άλλο μας αρέσει. Η επιλογή είναι δική μας!

Θα χρειαστούμε:
4 χοιρινά σνίτσελ
3/4 φλιτζανιού αλεύρι γ.ο.χ
3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
μισό φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 αυγά
μισό κουταλάκι τριμμένο βασιλικό
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι κουρκουμά
μισό κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
3-4 πιπεράκια peperoncini, τριμμένα
3/4 κουταλάκι ξερό σκόρδο τριμμένο ή 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι αφρό θαλάσσης
Στην πράξη:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την ρίγανη, τον κουρκουμά, τα τριμμένα πεπεράκια peperoncini, την πάπρικα, τον βασιλικό, το ξερό σκόρδο ή το φρέσκο ψιλοτριμμένο και αλάτι αφρό θαλάσσης.
Χρειαζόμαστε τρία βαθιά πιάτα.
Στο πρώτο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με την μισή ποσότητα των μπαχαρικών.
Στο δεύτερο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά μαζί με την άλλη μισή ποσότητα μπαχαρικών.
Στο τρίτο βάζουμε τα αυγά με το γάλα και λίγο επιπλέον αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα να ενοποιηθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στρώνουμε μια ευρύχωρη πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζουμε αρκετό καλαμποκέλαιο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά.
Αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές ένα ένα τα σνίτσελ.
Τα βουτάμε κατόπιν στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα να καλυφθούν γύρω γύρω.
Τα βάζουμε τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς και τα καλύπτουμε επίσης από όλες τις πλευρές.
Βάζουμε τα σνίτσελ ένα ένα στο τηγάνι με το ζεστό καλαμποκέλαιο και ψήνουμε να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε στην πιατέλα με το χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τα σνίτσελ ζεστά με την γαρνιτούρα της επιλογής μας.
Αν δεν βιαζόμαστε να τηγανίσουμε τα σνίτσελ, τα βάζουμε όπως είναι παναρισμένα σε ταψάκι στρωμένο με διπλό χαρτί κουζίνας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα περίπου. Με αυτόν τον τρόπο σταθεροποιείται καλύτερα το πανάρισμα γύρω από το σνίτσελ και δεν αποκολλάται στο τηγάνισμα.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...