Wednesday 4 January 2017

Τορτελίνι με τόνο και λαχανικά


Εάν σας αρέσει ο τόνος, η συνταγή που θα σας δείξουμε σήμερα είναι για εσάς!
Είναι πανεύκολη και πολύ νόστιμη.
Ο τόνος συνοδεύεται από λαχανικά που οι περισσότεροι αγαπάμε.
Τα τορτελίνι που είναι η βάση του φαγητού, δίνουν και αυτά με την σειρά τους την γεύση τους συνδυασμένα με τα υπόλοιπα υλικά.
Όσον αφορά τα μπαχαρικά που καρυκεύουν τα τορτελίνι, ο κουρκουμάς που προστίθεται πρωταγωνιστεί δίνοντας και το ανάλογο χρώμα.
Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να προσφερθεί σε τραπέζι ή σε μπουφέ σαν συνοδευτικό.
Εμείς όμως το καταναλώσαμε σαν κύριο πιάτο, μαζί με τα ταρτάκια με λουκανικάκια που σας είχαμε δείξει εδώ και με την συνοδεία σαλάτας.
Εάν ψήσουμε το φαγητό μας μέσα σε ένα ωραίο σκεύος, μπορούμε να το παρουσιάσουμε απ΄ ευθείας στο τραπέζι μας και να αφήσουμε τους συνδαιτυμόνες μας να σερβιριστούν και να το απολαύσουν.
Να τονίσω εδώ ότι ο τόνος που χρησιμοποιώ είναι σε κονσέρβα με αλατισμένο νερό. Σαφώς ένα μέρος του αλατιού έχει περάσει και στον τόνο. Για τον λόγο αυτό θα προσέξουμε το αλάτι που θα προσθέσουμε στο φαγητό μας, ώστε να μην μας βγει αλμυρό.
Ας δούμε τώρα και την συνταγή μας!

Θα χρειαστούμε:
250 γρ. τορτελίνι με τυρί
1 κονσέρβα τόνου σε αλατισμένο νερό
50 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη 
250 γρ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
μισό φλιτζάνι τσαγιού αρακά
μισό φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
3/4 φλιτζανιού λευκά μανιτάρια
1 μικρό καρότο
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
3-4 κλωνάρια άνηθο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα κουρκουμά
αλάτι και πιπέρι
Για το πασπάλισμα
2 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλλα
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο σε μέγεθος πυρίμαχο σκεύος. Εδώ έχω χρησιμοποιήσει μια στρογγυλή ταρτιέρα.
Βράζουμε τα τορτελίνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Συγχρόνως σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε μέσα τον αρακά και το καλαμπόκι για 5 λεπτά, να βράσουν και να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.
Αφού βράσουν τα τορτελίνι τα στραγγίζουμε και αυτά καλά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά. Τα τορτελίνι δεν θα τα αφήσουμε να παραβράσουν, πρέπει να κρατάνε λίγο για να μην λιώσουν κατόπιν κατά το ψήσιμο στο φούρνο.
Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε φετάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, μόνο τα φυλλαράκια του όχι τα κοτσάνια.
Σε τηγάνι βάζουμε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις φετούλες του φρέσκου κρεμμυδιού να σοταριστούν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε κατόπιν και τις φέτες των μανιταριών. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα ως να ροδίσουν ελαφρά και τα μανιτάρια.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τα τορτελίνι.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το αλατισμένο νερό πολύ καλά και τον κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε το μικρό καρότο στον τρίφτη του τυριού.
Τρίβουμε και την μοτσαρέλλα η οποία εδώ δεν είναι φρέσκια αλλά από μπλοκ που βρίσκουμε στον πάγκο με τα κίτρινα τυριά.
Ρίχνουμε τον τόνο, το τριμμένο καρότο, την τριμμένη μοτσαρέλλα μέσα στο μπολ με τα τορτελίνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον ψιλοκομμένο άνηθο, μια πρέζα κουρκουμά, και όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται.
Ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά μαζί και τα ρίχνουμε στο σκεύος που έχουμε προετοιμάσει.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε τα τορτελίνι μέσα στο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με τις δύο κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας ή ως να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού.
Σερβίρουμε τα τορτελίνι μόλις βγουν από τον φούρνο.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...