Thursday 16 February 2017

Κοτόπουλο με μπέικον και μανιτάρια


Ώρες ώρες σκέφτομαι πόσο «ευέλικτο» κρέας είναι το κοτόπουλο.
Πόσες πολλές διαφορετικές συνταγές μπορούμε να κάνουμε με αυτό!
Πόσες πολλές διαφορετικές συνταγές με κοτόπουλο έχω μαγειρέψει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με την κουζίνα!
Άλλη μια συνταγή λοιπόν για σήμερα!
Κοτοπουλάκι σπέσιαλ μαγειρεμένο στον φούρνο, με μανιτάρια, μπέικον και τυριά.
Μαριναρισμένο μέσα σε μια πολύ νόστιμη λεμονάτη μαρινάδα, η οποία θα δώσει μια πολύ νόστιμη λεμονάτη σαλτσούλα στο τέλος του μαγειρέματος.
Ένα φαγάκι που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια και κυρίως θα το ευχαριστηθεί η μαγείρισσα μιας και δεν θέλει καθόλου κόπο να ετοιμαστεί.
Πάμε να το φτιάξουμε!

Θα χρειαστούμε:
2 στήθη κοτόπουλου (1000-1200 γρ.)
250 γρ. άσπρα μανιτάρια
10 φέτες μπέικον
150 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι – πιπέρι
θυμάρι
μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
Για την μαρινάδα
μισή κούπα ελαιόλαδο
χυμό από 2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
χυμό από 1 πορτοκάλι
3 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας κόψει το κοτόπουλο σε φιλετάκια. Η το κόβουμε εμείς με ένα κατάλληλο κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε τα φιλετάκια σε ένα απλωτό ταψάκι ή άλλο σκεύος και τα αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές.
Επίσης τα πασπαλίζουμε με θυμάρι, μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο και σκόνη σκόρδου.
Χτυπάμε καλά με το σύρμα όλα τα υλικά τις μαρινάδας.
Περιχύνουμε τα φιλετάκια με την μαρινάδα και τα βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, να μαριναριστούν. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε και όλο το βράδυ.
Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί ή μεγάλο πυρέξ μαζί με την μαρινάδα τους.
Προσθέτουμε και ¾ κούπας νερό.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουνινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για μία ώρα.
Όσο ψήνονται τα φιλετάκια, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια και το μπέικον.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια και τα σωτάρουμε με ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι.
Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 4-5 λεπτά, ή ως τα μανιτάρια να μαλακώσουν αρκετά. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις φέτες του μπέικον. Όχι όλες μαζί, λίγες λίγες. Δεν θέλουμε το μπέικον να γίνει κριτσανιστό, θέλουμε να μαλακώσει αρκετά, αλλά οι φέτες να μην «σπάνε».
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά προσεκτικά αφαιρούμε την μεγαλύτερη ποσότητα από την μαρινάδα που υπάρχει στο ταψί και την βάζουμε σε ένα μπολάκι..
Πάνω από το κοτόπουλο απλώνουμε τις φέτες του μπέικον και πάνω από αυτές τα μανιτάρια.
Τα πασπαλίζουμε όλα με τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Βάζουμε το ταψί ξεσκέπαστο στον φούρνο για 5-10 λεπτά ακόμη, ως να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο, έχοντας στο τραπέζι και το μπολάκι με την μαρινάδα, ώστε όποιος θέλει να περιχύσει το φαγάκι του με αυτήν.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...