Sunday 25 February 2018

Κοχυλάκια με γαρίδες και μανιτάρια


Τα κοχυλάκια είναι από τα ζυμαρικά που προτιμώ όταν φτιάχνω παρασκευές τύπου ογκρατέν και όχι μόνο. Λόγω του σχήματός τους μπορούν να συγκρατούν καλύτερα στερεά και κυρίως τα υγρά υλικά, δίνοντας συνοχή στο φαγητό μας.
Ένα τέτοιο ογκρατέν είναι και αυτό που θα σας δείξουμε.
Απλό στην παρασκευή του, με υλικά που συνήθως αρέσουν σε όλους και είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθεί η οικογένειά μας.
Κάτι που πρέπει να προσέξουμε αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε αυτήν την συνταγή, είναι να προσέξουμε να μην παραβράσουμε να ζυμαρικά. Πρέπει να "κρατούν" λίγο καθώς θα ψηθούν και στον φούρνο.
Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα κοχυλάκια νωρίτερα ανακατεύοντάς τα με τα στερεά υλικά της συνταγής. Θα τα βάλουμε σε ταψάκι ή πυρέξ, θα τα σκεπάσουμε με πλαστική μεμβράνη και θα τα φυλάξουμε στο ψυγείο. Πριν τα ψήσουμε θα τα περιχύσουμε με τα υγρά υλικά και θα τα βάλουμε στο φούρνο.
Ας περάσουμε στην πράξη!

Θα χρειαστούμε:
400 γρ. ζυμαρικά κοχυλάκι
2 φλιτζάνια γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
350 ml. κρέμα γάλακτος
230 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη (από μπαστούνι)
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
4-5 λιαστές ντομάτες
2 αυγά
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα κουρκουμά
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
αλάτι και πιπέρι
Στην πράξη:
Αν οι γαρίδες είναι μεγάλες αφού τις βράσουμε και τις καθαρίσουμε, θα τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν προτιμήσουμε μικρές γαριδούλες θα τις χρησιμοποιήσουμε ολόκληρες.
Επίσης η μοτσαρέλλα δεν θα είναι η μαλακή λευκή που την βρίσκουμε διατηρημένη σε νερό στα σ/μ. Θα χρησιμοποιήσουμε μοτσαρέλλα από μπαστούνι όπως λέγεται και θα την τρίψουμε στον τρίφτη του τυριού.
Θα τρίψουμε και την παρμεζάνα.
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά κοχυλάκια σε αρκετό αλατισμένο νερό. Όπως είπαμε παραπάνω δεν τα παραβράζουμε, πρέπει να κρατάνε. Τα σουρώνουμε καλά.
Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα τριμμένα τυριά, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος, που θα υπολογίσουμε ότι θα χωρέσει όλα τα υλικά μας.
Στο σημείο αυτό μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και να το βάλουμε στο ψυγείο. Όταν θα ψήσουμε το φαγητό μας θα το βγάλουμε από την ψύξη και θα το περιχύσουμε με το μείγμα των υγρών υλικών.
Για το μείγμα των υγρών υλικών θα αναμείξουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, τα δύο αυγά, τον κουρκουμά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Θα τα χτυπήσουμε να ανακατευτούν καλά με το σύρμα των αυγών.
Θα περιχύσουμε τα ζυμαρικά που έχουμε ήδη βάλει στο ταψάκι, φροντίζοντας να πάει το μείγμα παντού.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζουμε το φαγητό σε φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε ως να ροδίσει όσο θέλουμε η επιφάνεια του ογκρατέν.
Αφήνουμε τα φαγητό στην άκρη για πέντε λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...